30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Endişeli bekleyiş

Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında irtibat kesilen 2 astsubaya ulaşılması amacıyla bölgede çalışma başlatıldı. Askerlerin Çanakkale ve Adana’da yaşayan aileleri ise umutla evlatlarından gelecek iyi haberleri bekliyor.

1 Aralık 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Endişeli bekleyiş

Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında önceki gün saat 15.30 sularında irtibatın kesilen askerlerin kimlikleri belli oldu. Kayıp askerlerin kamuoyunda bordo bereli olarak bilinen Özel Kuvvetler’de görevli astsubaylar Duran Keskin ile Kıvanç Kaşıkçı oldukları tespit edildi. DEAŞ’ın kaçırdığını iddia ettiği askerlerin, son bulundukları yerin El Bab’ın kuzey batısındaki Ed Dana Köyü yakınları olduğu belirtildi. Askerlerin, DEAŞ’ın kontrolündeki  bölgelerde keşif görevindeyken yollarını kaybettikleri ve bu sırada kaçırıldıkları tahmin ediliyor. Askerlere tercümanlık yapan bir kişinin yaralı olduğu da gelen bilgiler arasında.

Ailesi Adana’da yaşayan Duran Keskin’in 2 yıllık evli  ve eşinin de astsubay olduğu. Anne Elif Keskin ile yakınları, Seyhan’ın Yeşiloba Mahallesi’ndeki evlerinde Keskin’den gelecek iyi bir haber bekliyor. 

BAYRAKLARLA BEZENDİ

İrtibat kesilen Kaşıkçı’nın Çanakkale’deki baba ocağında da hüzün var. Türk bayrağının asıldığı Esenler Mahallesi’ndeki evde derin bir sessizlik hakim. En son bayramda ailesiyle görüşen Kaşıkçı’nın, ailesi umutla gelecek müjdeli haberi bekliyor. Astsubay Kaşıkçı’nın yakını Sebahattin Şahin, “Benim de pek bilgim yok. Ağabeyim aradı, durumu anlattı. Kıvanç yeğenim oluyor, en son bayramda görüştük. Kendisi Fırat Kalkanı Operasyonu’na katılmıştı” dedi. 

SURİYE’DE BEŞ ASKER YARALANDI

TSK destekli Özgür Suriye Ordusu ile DEAŞ mensupları arasında El-Bab civarında çatışma çıktı. Çatışmada yaralanan 5 Türk askeri, Kilis ve Gaziantep›teki hastanelerde tedavi altına alındı.  Öte yandan Halep Yerel Yönetim Başkanı Hacı Hasan, Paris’te görüştüğü Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’a Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatını yürüttüğünü belirterek “Bu kadar operasyona rağmen hiçbir sivilin kılına dahi zarar gelmedi. Hiçbir şekilde sivillere yönelik bir katliamda bulunmadı” dedi. 

F-16’LAR YERLİ KİT’LE HEDEF ISKALAMIYOR

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16’lar, terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen hava harekatlarında Türk mühendislerin ürettiği kitlerin yardımıyla hedefleri tam isabetle vuruyor. Yerli üretim Lazer Güdüm Kiti (LGK), kanat altından bırakılan klasik bombaları nokta vuruşu yapan akıllı mühimmatlara dönüştürerek atışlarda yüzde 100 başarı sağlıyor. Fırat Kalkanı Harekatı’na katılan savaş uçakları, Türk mühendisler tarafından tasarlanan “kit”le hedef isabet performanlarını artırdı.Yerli imkanlarla üretilen LGK, bölücü terör örgütüne yönelik hava harekatlarına katılan F-16’ların kanat