27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Etik ve estetik belediyecilik

Kentin çehresini değiştirecek projeler hazırladıklarını vurgulayan Başkan adayı Güler “Projelerimiz üç aylık çalışmanın sonucunda, işinin ehli mühendis ve uzmanların ve Hatay’ımızın ihtiyaçları gözetilerek hazırlandı” dedi.

16 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Etik ve estetik belediyecilik

Cumhur İttifakı AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, yerel seçimler için hazırladığı projelerini açıkladı. Başkan adayı Güler, 8 bin yıllık geçmişe dayanan ve 23 medeniyete ev sahipliği yapan kentin çehresini değiştirecek projeler hazırladıklarını vurguladı. Projelerinde, doğanın yanı sıra çocukların, kadınlar, yaşlılar, gençler ve engellilerin toplumu her kesiminin düşünüldüğünü kaydeden Güler “Projelerimiz üç aylık yoğun bir çalışmanın sonucunda, akademisyenlerin, işinin ehli mühendis ve uzmanların ve Hatay’ımızın ihtiyaçları gözetilerek hazırlandı. Hatay’ımızı kalkındıracak projelerimizin maliyeti büyükşehrin bir yıllık bütçesini geçmemektedir” diye konuştu. 

KADINA ÖZEL PROJE

Güler, mutlu bir kadının, mutlu bir ailenin ve mutlu bir toplumun temeli olduğunu vurgulayarak “Kadınlar için de çok güzel projeler hazırladık. Kadın sığınma ve destek evleri, anne destekleri, düğün ve doğum yardımları, kadın yaşam merkezleri Hatay’ın kadınlarına armağanı olacak” ifadelerini kullandı. 

SORUNLARI BİLİYORUZ 

Hatay’ın sorunlarını bilen kişiler olarak, kente faydalı hizmetler vereceklerini vurgulayan Güler “Bu tür ziyaretlerimizi de projelerimizi anlatmak için gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesinde yapılan hizmetlerin alınması noktasında hataları, yanlışları görerek ve bu hatalara, bu yanlışlara düşmeden devam edeceğimizi ifade etmek isterim. Bizler, etik ve estetik bir belediyecilikten bahsediyoruz. Bu şekilde ilerleyeceğiz. Hesap verilebilir, istişare edilmiş projelerin öncelikleri belirlenmiş, Hatay ve ilçelerin gerçek ihtiyaçları planlanmış şekilde ve projenin başından sonuna kadar toplumun tüm dinamikleriyle istişareler sonucunda hesap verilebilir şeffaflıkla ilerlemeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Güler, şehrin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek kapalı alan sunan Hatay Merkez Meydanı Projesi hazırladıklarını ifade ederek 45 bin metrekarelik otopark yapacaklarını söyledi. 

ALT YAPI DÜZELTİLECEK 

Asi Nehri’nin hak ettiği güzelliğe kavuşması için sadece ufak müdahaleler yapacaklarını belirten Güler “Asi Nehri’nin kanalizasyon sızıntılarına maruz kalıyor. Bu yüzden biz önce alt yapı diyoruz. Projemize bir yıllık acil eylem planı çerçevesinde ortaya koyacağımız alt yapı yatırımlarından hemen sonra başlayacağız ve 8 ay da yapımını tamamlayacağız. Asi mevcut durumundan kurtaracak proje kent akvaryumu, ada spor aktiviteleri merkezi, kafeler, nehir terasları, kanal boyunca çiçek bahçesi, Atatürk Parkı düzenlemesi 3 bin 310 metre yaya-bisiklet yolu gibi fonksiyonları içinde barındırmaktadır” şeklinde konuştu.

İLÇELERE GENÇLİK MERKEZİ

Tüm ilçelere inşa edecekleri gençlik merkezlerinde gençlerin çeşitli eğitimlerden faydalanabileceğini aktaran Güler “Buradaki kütüphanelerinden istifade edecekler. Sanatsal faaliyetlerde bulunacaklar, spor merkezlerinden faydalanacaklar. Uzman rehberlerimiz her zaman gençlerimize yardımcı olacak” dedi. Yaşlılara da hayırlı evlat mantığıyla hizmet edeceklerini ifade eden Güler “’Hatay dünyanın en güzel ve insanları en iyi bakıldığı huzur evlerine kavuşacaktır. 

YAŞLILARA DESTEK

Yaşlı insanlarımıza evde bakım hizmetleri, Yaşlılar İçin Yardım ve Destek Hattı, İkinci Bahar Tatil kampları ve Gezi kulüpleri ile Yaş büyüklerimizin ülkemizin güzelliklerini görme fırsatı olacak ve şehrimizin diğer yaşlılarıyla bir araya araya gelmeleri ile yeni dostluklar edinmelerine vesile olacağız” şeklinde konuştu.