27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

FETÖ’nün dolar zulası ayakkabı kutusunda

Denizli’de yakalanan FETÖ üyesi Mesut Tekkoyun’un gizlendiği evde ayakkabı kutularına istiflenmiş dövizler bulundu. Örgüt, para dolu ayakkabı kutularını ‘17-25 Aralık kumpası’nda kullanmıştı.

19 Ekim 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
FETÖ’nün dolar zulası ayakkabı kutusunda

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kanlı darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Bilişim Uzmanı Mesut Tekkoyun’un annesinin evinde, ayakkabı kutusu ve valiz içerisinde saklanmış 990 bin Dolar ve 50 bin Euro ele geçirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB) Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Odabaş’ın talimatıyla başlatılan soruşturma çerçevesinde, FETÖ üyesi 49 çalışan hakkında gözaltı kararı alındı. Yapılan araştırmada, 49 BTK ve TİB çalışanından 42’sinin Ankara’da, 7’sinin ise değişik illerde olduğu belirlendi.

ANNESİNDE YAKALANDI

BTK’da Bilişim Uzmanı olarak görevliyken 17 Ağustos’ta meslekten ihraç edilen Mesut Tekkoyun’un annesinin Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinde gizlendiği tespit edildi. Düzenlenen operasyonda, Mesut Tekkoyun yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, ayakkabı kutusu ve valiz içerisinde saklanmış 990 bin Dolar ve      50 bin Euro bulundu.