30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Firari FETÖ üyeleri TIR kasasında çıktı

FETÖ’cüler yurtdışına kaçmak için her yolu deniyor. Bulgaristan’dan Romanya’ya geçmek üzere olan bir TIR’da yapılan aramada 7 FETÖ’cü yakalandı.

18 Ekim 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Firari FETÖ üyeleri TIR kasasında çıktı

Haklarında yakalama kararı bulunan 7 FETÖ’cü Bulgaristan’dan Romanya’ya kaçarken saklandıkları TIR dorsesinde yakalandı. Üç komiser, öğretim görevlisi, öğretmen, esnaf ve eski gazeteci Türkiye’ye iade edildi.

YÜKLER ARASINDA

Avrupa’ya ihracat yükü taşıyan plakası açıklanmayan ve Türk sürücünün kullandığı TIR, geçen çarşamba günü Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a, cuma günü de bu ülke üzerinden Romanya’ya geçmek isterken, Bulgar gümrük ve polis ekiplerince arandı. TIR’ın dorsesinde yapılan aramada ihracat yüklerinin arasına gizlenmiş 7 kişi yakalandı. Yapılan incelemede Türk vatandaşı olduğu belirlenen kişiler, Bulgaristan tarafından Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye iade edildi. Türk TIR sürücüsü ise Bulgar polisi tarafından ‘insan kaçakçılığı yaptığı’ suçlamasıyla tutuklandı.

YAKALAMA KARARI VAR

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince teslim alınan 7 kişinin FETÖ/PYD soruşturma kapsamında haklarında ‘yakalama’ kararı olduğu ortaya çıktı. Yapılan kimlik kontrolünde şüphelilerin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ndeki görevlerinden ihraç edilen komiserler Yunus D., Abdülkadir Ç. ve Kocaeli’de görevli komiser Uğur S., Malatya İsmet İnönü Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Yunus Hayri Y., Zaman Gazetesi Osmaniye eski muhabiri Fethi A., Burdur Yunus Emre Ortaokulu’nun görevinden ihraç edilen Fen Bilgisi öğretmeni Soner Ö. ve uyuşturucudan suç kaydı bulunan esnaf Ömer Ö. olduğu ortaya çıktı.