27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Gazze için yoğun diplomasi! Başkan Erdoğan: Türkiye birlikte çalışmaya hazırdır

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Gazze için kalıcı ateşkes ile kalıcı barış çabaları ele alındı. Başkan Erdoğan, Türkiye'nin bölgede kalıcı barışı sağlayıcı, garantörlük dahil her türlü sorumluluğu almaya ve İspanya ile bölge barışı için birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirtti. Öte yandan Başkan Erdoğan, Maldivler Cumhurbaşkanı Muhammed Muizzu ile de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde görüştü.

AHMET AKIN27 Kasım 2023 Pazartesi 18:49 - Güncelleme:
Gazze için yoğun diplomasi! Başkan Erdoğan: Türkiye birlikte çalışmaya hazırdır

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları, insani yardımların Gazze'ye kesintisiz ulaşması için atılması gereken adımlar ve kalıcı ateşkes ile kalıcı barış çabaları ele alındı.

Görüşmede, İspanya hükümetinin İsrail'in Filistinlilere yönelik gayrimeşru saldırılarına karşı sergilediği duruşun ve Filistin'in tanınmasına yönelik açıklamalarının kıymetli olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin bölgede kalıcı barışı sağlayıcı, garantörlük dahil her türlü sorumluluğu almaya ve İspanya ile bölge barışı için birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

BAŞKAN ERDOĞAN, MUİZZU İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan Maldivler Cumhurbaşkanı Muhammed Muizzu ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Külliyesi'ndeki görüşme basına kapalı yapıldı.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Maldivler Cumhurbaşkanı Muizzu huzurunda iki ülke arasında anlaşmalar imzalandı. Türkiye adına anlaşmaya Ticaret Bakanı Ömer Bolat imza attı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Maldivler Cumhurbaşkanı Muizzu ile görüştü