29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Göreve başlamayana da tatildekine de taltif var

Paralel müdürlere taltif adı altında yapılan fahiş ödemelerden sonra, şimdi de göreve başlamadan ya da tatilde iken taltif alan paralel polisler ortaya çıktı. İlk olarak 27 paralel polise sahte belge ile taltif ücreti yazan 17 paralel polis sorguya alındı.

Kemal Gümüş23 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Göreve başlamayana da tatildekine de taltif var

Görevli olmadıkları, doktor izinli oldukları veya henüz ataması yapılmadığı halde 27 kişiye sahte belge düzenleyerek taltif dosyası hazırladığı iddia edilen şüphelilerin B.A, H.D, S.K, G.K, Z.A, D.G, H.Ş, O.K, G.T, V.Y, S.D.K, H.O, C.Ç, H.A, E.K, İ.Ç ve M.H’nın olduğu öğrenildi. Dün gözaltına alınan şüphelilerden 13’ü Ankara Emniyet Müdürlüğünde sorguya alındı. Şüpheliler 3’ü ise yurtdışında. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının paralel yapıyla mücadele kapsamında yürüttüğü soruşturmada çetenin yolsuzluğu de gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. “Haram yemedik” sloganlarıyla şov yapan çetenin sahte belgeler eşliğinde on binlerce liralık vurgunla devleti dolandırmış. Sadece Ankara Güvenlik Şubede 17 paralelci polisin, 27 arkadaşı için düzenlediği sahte belgelerle devleti on binlerce lira dolandırdığı tespit edildi.

Dumanlı’nın kardeşi sorguda

Paralel yapıya mensup olduğu iddia edilen polislerin sahte belgelerle on binlerce liralık taltif aldığı belgelendi. Sadece Ankara Güvenlik Daire Başkanlığında 27 polise sahte belge düzenlenerek bir çok kez maaş taltifi verilmiş.