26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Gözlerimin içine bak

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sırasında Ankara’da şehit düşen Mutlucan Kılıç’ın annesi Yıldız Kılıç, oğlunun katiliyle göz göze gelmek istedi. Anne Kılıç, mahkemede acım dinmiyor dedi ve ekledi: Müslim Macit kalk ayağa ve gözlerimin içine bak. 

12 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Gözlerimin içine bak

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya devam edildi. Akıncı Üssü’nden havalanan savaş uçaklarının bombalaması sonucu şehit düşenlerin yakınları müşteki sıfatıyla mahkemede beyanda bulundu. 

“KALK AYAĞA” 

Aynı bölgede şehit düşen Mutlucan Kılıç’ın annesi Yıldız Kılıç da aradan iki yıl geçmesine rağmen acısının dinmediğini dile getirerek, oğlunun katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Oğlunun şehit düşmesine neden olan bombayı atan sanık eski pilot Müslim Macit ile göz göze gelmek istediğini belirten Kılıç, “Başkanım acım dinmiyor, acımın dinmesin için onunla göz göze gelmek istiyorum. Müslim Macit kalk ayağa ve gözlerimin içine bak” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önüne atılan bombanın etkisiyle yaralanan 15 Temmuz gazisi Şenol Gençer, aynı saldırıda kardeşi Özgür Gençer’in şehit olduğunu anlattı. Külliye’ye atılan iki bomba arasında kaldıklarını belirten Gençer “Ben yaralandım, kardeşim ise şehit oldu. O pilot başta olmak üzere bütün hainlerden şikâyetçiyim” dedi. 

Şehit Mustafa Solak’ın eşi Melek Solak ise duruşmaya katılma talebinde bulunarak, Müslim Macit başta olmak üzere bütün darbecilerden şikâyetçi olduğunu söyledi. Müşteki Gürsel Kaymakçı da şehit Alper Kaymakçı’nın babası olduğunu kaydederek “Oğlum yaşamının en güzel yıllarında darbeci hainlerin attığı bomba ile hayattan koparıldı. Oğlumun katillerinden şikâyetçiyim, en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyorum” diye konuştu.