29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Güvenli geçiş için dev yatırım

Irak’tan Türkiye’ye geçişler sırasında elektronik olarak verilen C-1 vizesi, yerini dünya standartlarında üst seviye güvenlik sağlayan ‘Etiket Vize’ye bırakacak.

KEMAL GÜMÜŞ12 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Güvenli geçiş için dev yatırım

Dışişleri Bakanlığı’nın teşviki ile Gateway Management firması tarafından Irak’ın Bağdat, Duhok, Süleymaniye ve Erbil şehirlerinde kurulan resmi vize başvuru merkezleri hizmete girdi. Türkiye’de de 26 ayrı ülkenin vize işlemlerini yabancı partneri VFS Global ile üstlenen Gateway Management, Irak için en yüksek seviyede filtreleme yapabilecek alt yapısı ile dünya standartlarının üstünde olan resmi vize başvuru merkezlerini faaliyete geçirdi. 4.5 milyon dolarlık bir yatırımla kurulan resmi vize başvuru merkezleri, dünya standartlarının üstünde hizmet vermeye başladı. 191 kişinin istihdam edildiği vize merkezleri, “C-1 Vize Sistemi”nin kaldırılabilmesi için gerekli tüm altyapıyı sunuyor. 

YILDA 800 BİN ETİKET

Törende konuşan Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Irak’tan gelen yoğun vize taleplerine yetişmekte zorlandıklarını, bu dört vize kabul merkezinin hizmete girmesiyle Irak vatandaşlarına çok daha modern ve sağlıklı vize verilebildiğini söyledi. Vizelere son onayın kendileri tarafından verildiğini belirten Başkonsolos İnam, “Türkiye’nin güvenliği ve Iraklılar’ın sağlıklı hizmet alabilmesi için bu merkezler büyük önem arz ediyor” dedi.Gateway Management Yönetim Kurulu Başkanı Halis Ali Çakmak da, “Erbil’de başlatmış olduğumuz vize başvuru merkezi çalışmalarını Süleymaniye, Bağdat ve Duhok’a taşıdık. Irak halkı için günde 4 bin vize verebilme kapasitemiz var. Yılda 800 bin etiket vize verebilecek durumdayız” dedi.