27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

HDP'nin yaptığı ''protesto'' çağrısına CHP'den yanıt

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, ülkeyi daha çok kaos ortamına sokacak söz ve eylemlerden herkesin sakınması gerektiğini bildirdi.

AA27 Ekim 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
HDP'nin yaptığı ''protesto'' çağrısına CHP'den yanıt

Sındır, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ile belediye meclis üyesi Fırat Anlı'nın terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınmasının ardından HDP'nin yaptığı "protesto" çağrısı ve bu çağrının halktan karşılık bulmaması konularını AA muhabirine değerlendirdi.

HDP'nin iç meseleleri hakkında yorum yapmayacağını belirten Sındır, ancak Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

"Memleketi daha çok kaos ortamına sokacak söz ve eylemlerden sakınmak gerekiyor." diyen Sındır, artık halkın terörden, terörün toplum üzerinde yarattığı korkudan ve gelecek endişesinden bıktığını dile getirdi.

Neredeyse bir savaş ortamına giren Türkiye bir yanda PKK terörü, bir yanda da DEAŞ terörüyle mücadele ederken bir de FETÖ'nün ortaya çıktığını anlatan Sındır, "Bütün bunlarla mücadele ederken biz sorumlu yöneticilerin toplumu, halkı bu anlamda bu toplumsal travmadan, sorunlu psikolojik durumdan kurtaracak, daha huzurlu bir ortama taşıyacak söylemler içerisinde olmamız gerekiyor. Söz ve eylemlerimize dikkat etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

"Halkımız artık pek itibar etmiyor"

Tüm bunları yaparken hukuk kurallarına, demokrasiye, özgürlüklere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Sındır, bunlara bir saldırı yapıldığında ise kimsenin kendilerinden sessiz kalmalarını beklememesi gerektiğini ifade etti.

Sındır, şunları kaydetti:

"Demokrasi ve hukuk sınırları içeresinde tepkimizi mutlaka göstermemiz gerekiyor ama artık böyle sokaklara çağırma söylemlerine halkımız pek itibar etmiyor. Biz CHP olarak bu anlamda toplumun her kesimine, bu temel ilke ve değerler üzerinde yaklaşıyoruz. İnsan hakları, demokrasi, özgürlük, barış ve kardeşlik anlayışı ile yaklaşıyoruz. Türkiye olarak artık bu terör belasından en kısa sürede ve her şekilde kurtulmamız gerekiyor."