27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

İsrail destekledi PKK sevindi

Referandum sonrası sokaklardaki kutlama görüntüleri İsrail, PKK, IKBY arasındaki kirli ittifakı gözler önüne serdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani’ye “İsrail bayraklarının orada dalgalanması sizi kurtarmaz, bunu bilesiniz” dedi.

27 Eylül 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İsrail destekledi PKK sevindi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’de düzenlenen “2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni”nde yaptığı konuşmada Barzani ve Almanya’ya tepki gösterdi. İşte Erdoğan’ın mesajları…

- SADECE İSRAİL DESTEKLİYOR: Referandumun Irak anayasası bakımından hiçbir hükmü yok. İsrail dışında referandumu destekleyen hiçbir ülke ve uluslararası kuruluşun bulunmuyor.

- KİM KABUL EDECEK?: Şimdi yaptın. Neymiş? Yüzde 92 ile onaylanmış. Kıymeti var mı? Bağımsızlığını kim kabul edecek? İsrail. Dünya İsrail’den ibaret değil ki.  

- ORTADA KALACAKSIN: Ey Kuzey Irak, sen bir İsrail’le neyi elde edeceksin? Devlet nasıl olunur, bundan da bihaberler. Ama sadece ‘Biz yaptık oldu’ demekle olacağını zannediyorlar. Olmayacak. Şimdi biz yaptırımlarımızı uygulamaya başladığımız andan itibaren zaten ortada kalacaksın. Bir vanayı kapadığımız anda iş bitti. Bütün geliri ortadan kalkıyor. Tırlar Kuzey Irak’a çalışmadığı anda bunlar yiyecek, giyecek bulamayacaklar. Niye? Mecburuz, yaptırım. O zaman bunlara İsrail, nereden, neyi, nasıl gönderecek? Buyursun göndersin.

- OYUN KURUCUYUZ: Irak’ın kuzeyindeki yönetimin attığı adımı İsrail’den başka destekleyen yok. Önce bunu gözden geçirsinler. Bunu gözden geçirmedikçe atacağımız birçok adımı da bundan sonra İsrail’le de atamayız. Türkiye’yi bölgede oyun kurucu olarak görmeyenlerle bizim adım atmamız mümkün değil. Türkiye, bu bölgede oyun kurucudur. 

- TÜRKİYE’YE GİDERİZ: Bu sabah güzel bir istihbarat geldi. Bir şoföre sormuş Kuzey Iraklı. ‘Ne yaptın? Ne oy verdin?’ ‘Evet oyu verdim.’ ‘Peki bağımsızlığınız tanınmazsa ne olacak?’ ‘Çoluğumu, çocuğumu alacağım Türkiye’ye gideceğim.’ Bu nasıl iştir? Yani işin mantığı yok.  

- İHANETTİR: Açıkçası biz son ana kadar Barzani’nin böyle yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk. Demek yanılmışız. İlişkilerimizin tarihteki en iyi seviyesinde olduğu bir dönemde, önceden hiçbir danışma ve görüşme yapılmadan alınan bu karar, açıkçası ülkemize ihanettir. Sen orada huzur içinde yaşıyordun. Bir eyalet devleti olarak bunu sürdürüyordun. Aynı şekilde sürdür. Ne gerek var bu tür yollara girmene.

- ŞAİBELİDİR: Referandumu Kuzey Irak yönetimi gerçekleştiriyor, tek desteği İsrail veriyor. Daha sandıklar açılmadan kutlamayı PKK’lılar yapıyorsa orada masumiyet de meşruiyet de yoktur. Bu referandumla ilgili açıklanan katılım oranı da çıkan sonuçlar da şaibelidir.  Özellikle Türkmen ve Arap nüfusun çoğunlukta olduğu yerlerde nüfus kayıtlarının imhasından zorla göçe kadar her türlü hukuksuzluğun yaşandığı bir sürecin ardından yapılan bu referandumu meşru kabul etmek mümkün değildir.

- TÜRKİYE’YE TEHDİTTİR: Kadim Irak coğrafyası DEAŞ tehdidinden daha fazla yıkıcı ve acı sonuçlar doğuracak olayların içine çekilmeye çalışılıyor. Türkiye sınırlarının yanı başında yaşanan böyle bir rezalete, çarpıklığa ve tehlikeye sessiz kalınamaz. Barzani ve Kuzey Irak yönetimi bu yanlıştan dönmemesi durumunda bölgeyi bitip tükenmek bilmeyen bir mezhep ve köken savaşı içine iteceklerdir.  

- OYUNCAK OLACAKLAR: Bu tür girişimlerde devlet kuracaklarını sananlar birilerinin oyuncağı olacaklarını, işleri bitince de kaldırılıp bir köşeye atılacaklarını unutmamalıdır. Buradan Irak’taki ve Suriye’deki tüm aklıselim sahibi kardeşlerimize sesleniyoruz. Gelin bu oyuna düşmeyin. Gelin kendinizi kullandırtmayın. Bugün sizi kışkırtanlar yarın çekip gidecekler. Bugünün hırsı için yarınlarınızı heba etmeyin.  

- ELİMİZDE BELGELER VAR: İsrail bayraklarının orada dalgalanması sizi kurtarmaz, bunu bilesiniz. Şu anda bunların durumu aynen deve kuşunun haline döndü. Çünkü tarihte elimizde belgeler var bunlarla ilgili. Şimdi onlar meydana çıktı. Dolayısıyla bu belgeler bu vesileyle çok açık net artık müzakere edilmeye ve gündeme gelmeye başlayacak.

- SEÇENEKLER MASADA: Ülkemizi Suriye’de oyaladıklarını, dolayısıyla Irak’la ilgilenemeyeceğini sananlar, bizim en zor zamanımızda dahi gerektiğinde yedi düvelle mücadele edebilecek gücümüzün olduğunu unutmasınlar. Elimizdeki imkanları kullanmaktan asla tereddüt etmeyeceğiz. Ekonomik yaptırımlardan askeri seçeneklere kadar tüm ihtimaller şu anda masadadır. Hava sahaları, kara, hepsi masadadır. Bütün bu opsiyonlar şu anda masada görüşülmektedir. Umut ediyorum ki bunların hiçbirine gerek kalmadan Kuzey Irak yönetimi aklını başına alır ve bu sonu karanlık olandan, maceradan vazgeçer. 

ALMANYA’DA HÜKÜMET KURULAMAYACAK

- BİZE SALDIRIYORLAR: Almanya’da bir seçim oldu, bizde de bir referandum oldu. Bu referandum sürecinde Türkiye’ye nasıl saldırdıklarını gördünüz. Şimdi kendi seçimlerinde bize saldırıyorlar. Ya seçimin bizimle ne alakası var? Almanya’da yaptığınız seçimde bizi niye kullanmaya çalışıyorsunuz? Ne oldu? Şimdi hükümet kuramayacaklar, bak göreceksiniz. Bu da birkaç aylarını alır. 

- KAYBEDECEKSİNİZ: Hollanda saldırdı, saldırdı hala hükümet kuramıyor. Niye? Dürüst siyaset, dürüst politika... Bu çok önemli. Zannediyorlar ki biz Türkiye’ye vurursak çok puan alırız, netice alırız. İşte alamıyorsunuz ve alamayacaksınız da ve kaybedeceksiniz.        

- İHANET ÇEKİCİ: Zihinlerini ya bir terör örgütünün ya da başka bir gücün emrine vermiş olanlarla, ne eğitimi ne adaleti ne de başka bir meseleyi konuşma, müzakere etme imkanı bulamazsınız. Elinde sadece çekici olan, her şeyi çivi gibi görür. Bunların da ellerinde sadece ihanet çekici olduğu için sürekli Türkiye’ye ve Türk milletine zarar vermek için uğraşıyorlar. Meydanı bunları bırakmadık, bırakmayacağız. Büyük ve güçlü Türkiye yolunda çalışmayı sürdüreceğiz.