11 Mayıs 2024 Cumartesi / 4 Zilkade 1445

Japonya, Erdoğan’ın ziyaretlerine hazırlanıyor 

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haziran ve ekimde yapacağı Japonya ziyaretleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

23 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Japonya, Erdoğan’ın ziyaretlerine hazırlanıyor 

Miyajima, Japonya İmparatoru Akihito’nun tahtını, 1 Mayıs itibarıyla Veliaht Prens Naruhito’ya devredeceğini belirterek, bununla ilgili tahta çıkma töreninin ise ekim ayında düzenleneceğini söyledi. 

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ 

Başkan Erdoğan’ın hem G20 dolayısıyla haziranda hem de tahta geçme törenine katılmak üzere ekimde iki defa Japonya’yı ziyaret etmesinin öngörüldüğünü belirten Miyajima, “Cumhurbaşkanı düzeyinde daha önce yılda 2 defa ziyaret olmamıştı. Dolayısıyla bunun en verimli bir şekilde gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız”dedi. Erdoğan’ın Japonya’yı iki defa ziyaret edecek olması, Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın imzaya hazır hale getirilmesi ve Japonya’da Türk Kültür Yılı kapsamında 2019’un ikili ilişkilerde yoğun bir ajandaya bağlı olacağını söyleyen Miyajima, “Kültür yılının Japonya’da Türkiye’ye kültürel ilgiyi artırması, buna bağlı olarak daha çok Japon turistin Türkiye’ye gelmesini diliyorum” diye konuştu.