29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Kılıçdaroğlu'na ''istifa et'' şoku

Ankara'da referandum sonuçlarını değerlendirmek için partisinin il başkanlarını toplayan Kılıçdaroğlu hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl referandum sonuçlarını zafer gibi gösterince Tunceli İl Başkanı Güder, 'Hala ne yüzle o koltukta oturuyorsun' diye bağırdı. Birçok il başkanı, Güder'e alkışla destek verip 'İstifa' sloganlarıyla Kılıçdaroğlu ve yönetimine tepki gösterdi. Toplantı alelacele sona erdirildi.

1 Mayıs 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'na ''istifa et'' şoku

Referandum sonuçlarının değerlendirildiği CHP il başkanları toplantısında, Kılıçdaroğlu ve yönetiminin istifa etmesi için çağrı yapıldı. Bunun üzerine alelacele toplantı bitirildi, “Bu salonda düğün yapılacak” denilerek il başkanları dışarı çıkarıldı.

HDP ile birlikte 16 Nisan referandumu için ‘Hayır’ kampanyasında başı çeken CHP, alınan hezimetin ardından il başkanlarını Ankara’da topladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetim kadrosunun da katıldığı toplantı, bir otelin salonunda gerçekleştirildi. Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasının ardından, il il değerlendirme yapıldı.

Zafer ilan edince kavga çıktı

7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleriyle, 16 Nisan referandumunda alınan oy oranları karşılaştırılarak il başkanlarından raporlar alındı. Toplantı sırasında söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, referandum sonucunu bir zafer gibi göstermeye çalışınca ortalık karıştı. Sözü sık sık bölünen Bingöl’e salondan tepki yağdı.

“Ne yüzle o koltuktasın?”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun hemşerisi olan CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder, ayağa kalkarak Tekin Bingöl’e “Hala ne yüzle o koltukta oturabiliyorsun? Derhal istifa etmelisin!” diye bağırdığı öğrenildi. Salonda büyük etki yaratan çıkışın ardından, çok sayıda il başkanı Güder’i destekleyerek alkış tuttu. Hatta bazıları ‘İstifa, istifa’ diye seslerini yükselterek, Kılıçdaroğlu ve yönetimini görevden ayrılmaya davet etti. Toplantıya katılan 30 il başkanı, referandum sürecinin ardından kullanılan muğlak ifadeler yerine net bir yol haritasının ortaya konması gerektiğini vurguladı.

Kurultay talebi gündemde

16 Nisan’da sandıktan çıkan sonucun ‘zafer’ gibi gösterilmesinin yanlış olduğu belirtilirken, yeni sisteme acilen adapte olunması gerektiği ve yeni programın güncellenmesi için kurultaya gidilmesi gerektiğini ifade edildi. Üst üste tartışmaların yaşandığı CHP toplantısı, ilginç bir gerekçeyle alelacele sonlandırıldı. Kurultay çağrılarının yapıldığı salonun, bir an önce boşaltılması gerektiği anonslandı.

Apar topar dışarı çıkarıldı

Gerekçe olarak ise, söz konusu salonun saat 19.00’da bir düğün için rezerve edildiği ve bu nedenle il başkanlarının dışarı çıkması gerektiği belirtildi. CHP toplantısının ardından o salonda düğün yapılıp yapılmadığı hala gizemini korurken, il başkanlarının “Şaka mı bu, madem düğün vardı koca Ankara’da başka salon mu kalmadı?” diye tepki göstererek salonu terk ettikleri öğrenildi. (Güneş)