29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Kripto ile mücadele Bozdağ’da

Kabine değişikliğiyle yaşanan yeni görev dağılımlarıyla birlikte Hükümet’te FETÖ mücadelesini koordine eden isim de değişti.

ŞERİFE GÜZEL28 Temmuz 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kripto ile mücadele Bozdağ’da

Kabine değişikliğiyle yaşanan yeni görev dağılımlarıyla birlikte Hükümet’te FETÖ mücadelesini koordine eden isim de değişti. Bundan önce Başbakan Yardımcısı olarak Nurettin Canikli tarafından yürütülen FETÖ ile mücadelede koordinasyon görevini bundan sonra Bekir Bozdağ sürdürecek. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında FETÖ ile mücadele için çok yönlü bir çalışma başlatılmıştı. Hem kamu, hem özel sektör, hem de STK’lar bazında yapılan inceleme ve soruşturmalar, başbakanlık bünyesinde koordine edildi.

GÖREV DAĞILIMLARI

15 Temmuz sonrasında başbakanlık müsteşarı başkanlığında yürütülen çalışmalar, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin koordinasyonunda sürdürüldü. Kabine değişikliğiyle, Bekir Bozdağ da, Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Başbakan ve Başbakan Yardımcılarının görev dağılımları, önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanan Başbakanlık genelgesiyle duyuruldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT ve Anadolj Ajansı bağlanan ve aynı zamanda Hükümet sözcüsü olarak TBMM ve Danıştay ile ilişkileri yürütecek olan Bozdağ’ın, genelgede yer almayan önemli bir başka görevi daha olacak. Bozdağ, genelgede belirtilenlerin yanı sıra, Başbakanlıkta yürütülen FETÖ mücadelesinin koordinasyon görevini de yürütecek. Başbakanlıkta OHAL çerçevesinde, KHK hazırlanma işlemlerini yürüten OHAL Koordinasyon Kurulu da Bozdağ’ın koordinasyonunda çalışacak.