30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Kumpasın büyüğü yargıdaymış

FETÖ itirafçısı eski HSYK üyelerinin ifadeleri dehşete düşürdü: Yargıtay’daki önemli kişilere, iş adamlarına ait dosyalar Pensilvanya’da karara bağlandı. ‘Altın nesil’ dediler, katil nesil yetiştirdiler.

15 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kumpasın büyüğü yargıdaymış

FETÖ’nün yargı yapılanmasının şifreleri tek tek çözülüyor. Aralarında eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, eski HSKY üyeleri Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik’in de bulunduğu itirafçılar, kan donuduran bilgiler verdi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, “Bu üç ismin verdiği ifadelere göre, Yargıtay’daki önemli kişilere, iş adamlarına ait dosyalar Pensilvanya’ya götürülüp, orada kararlar verilmiş” dedi. Hamsici’nin ifadesinde, “Altın nesil yetiştireceğiz.’ diye ortaya çıktılar, katil nesil yetiştirdiler” dediğini aktaran Yılmaz şunları söyledi:

TALİMATLA KARAR

Biz her seferinde söyledik, ‘hakim, savcı tarafsız olmalı’ dedik ama gördüğümüz şu ki yüksek yargıda ve ilk derece yargıda bu işler böyle olmamış. Dosyalar, kararlar örgütün talimatlarıyla verilmiş. Pensilvanya’ya götürülen dosya mevcut. Oda TV, Hüseyin Kurtoğlu, Fenerbahçe dosyası gibi içinde artık kumpasın, uydurma delillerin bulunduğu dosyaların aynısı yüksek yargıda da mevcut olmuş.

3 BİN 956 İHRAÇ

Artık yargıda kumpas devri bitti. Uydurma delillerle mahkumiyet dönemi bitti. Bundan sonra hukuka uygun elde edilmiş, kanaat verici deliler dönemi. Şeffaf bir yargı dönemi. İnşallah bundan sonra da böyle olacak. Bugüne kadar 3 bin 696 hakim ve savcıyı açığa aldık, 173’ü yüksek yargıdan olmak üzere, FETÖ iltisaklı, münasebetli, 3 bin 456 kişi hakkında da ihraç kararı verdik. Hiçbir itirafçı  hakim ve savcı mesleğe döndürülmüş, iade edilmiş değil.