29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Mahmut Yıldırım’ı tanımam JİTEM ile en ufak bir ilgim yok

Yazar Musa Anter’in 1992’de öldürülmesi ve AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun yaralanmasına ilişkin bazı eylemlerden sorumlu tutulan “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın da arasında olduğu 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

27 Eylül 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Mahmut Yıldırım’ı tanımam JİTEM ile en ufak bir ilgim yok

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada İstanbul’dan sesli ve görüntülü sistemle bağlanan Veli Küçük’ün “tanık” sıfatıyla ifadesine başvuruldu. Olay konusunda, basından duyduğu dışında hiçbir bilgisi olmadığını belirten Küçük, “Benim, JİTEM denilen oluşumla en ufak ilgim yok. Öyle bir örgütlenmenin içinde de değilim, bilgim de yok.” dedi. Müşteki avukatlarının soruları üzerine Küçük, 1991’de kendisine jandarmanın içinde istihbarat teşkilatı kurulması konusunda emir verildiğini, buna ilişkin yasa çıkarıldığını ve Jandarma İstihbarat Gruplar Komutanlığını Türkiye genelinde kurduğunu, ancak teşkilatın, kısa süre içinde lağvedildiğini anlattı.Küçük, “JİTEM ile ilgili bilgim yok. Ben de teşkilatımda yasadışı konumda birini çalıştırmış değilim” ifadelerini kullandı. Küçük, bir soru üzerine, JİTEM’in kurduğu iddia edilen emekli Albay Arif Doğan ile tanıştığını, ancak beraber çalışmadığını kaydetti.  “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ı tanıyıp tanımadığı sorulan Küçük, “Mahmut Yıldırım’ı da hiç görmedim” dedi.     

YEŞİL’E KIRMIZI BÜLTEN

Mahkeme heyeti İsveç’te yaşayan sanık Aziz Turan’ın (Abdülkadir Aygan) ifadesinin mahkeme heyeti ve savcıyla birlikte, İsveç’in de “olur”una bağlı olarak bu ülkede alınması için Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasını kararlaştırdı. Heyet, sanıklar Muhsin Gül, Mehmet Zahir Karadeniz ve Fethi Çetin hakkındaki yakalama emirleri ile “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım hakkındaki “Kırmızı Bülten”in devamını kararlaştırdı.