1 Mayıs 2024 Çarşamba / 23 Sevval 1445

Mansur Yavaş İYİ Parti ve DEM'in destekleriyle kazandı

Kesin olmayan sonuçlara göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı CHP'nin adayı Mansur Yavaş kazandı. Seçimlerde İYİ Parti ve DEM aday gösterse de seçmenini Yavaş'a yönlendirdi. İki partinin adaylarının bindelik dilimlerde kaldığı dikkat çekti.

Akşam Gazetesi1 Nisan 2024 Pazartesi 13:49 - Güncelleme:
Mansur Yavaş İYİ Parti ve DEM'in destekleriyle kazandı

Kesin olmayan sonuçlara göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı CHP'nin adayı Mansur Yavaş kazandı. Sandıkların ancak yüzde 47.73'ünün açıldığı 22.00'da Mansur Yavaş kullanılan oyların yüzde 58.86'sını, AK Parti adayı Turgut Altınok ise yüzde 33.26'sını aldı. 2019'da yapılan mahalli seçimlerde Mansur Yavaş, İYİ Parti'nin açıktan, HDP'nin ise gizli desteğini alarak seçilmişti.

DEM'LE 'KENT UZLAŞISI'

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Dün yapılan seçimlerde İYİ Parti ve terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM/HDP aday gösterse de seçmenini Yavaş'a yönlendirdi. İki partinin adaylarının bindelik dilimlerde kaldığı dikkat çekti.

İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım yüzde 0.82, DEM Parti'nin adayı Gültan Kışanak ise yüzde 0.47'de kaldı.

CHP, DEM/HDP ile bir çok il ve ilçede "kent uzlaşısı" adı altında işbirliği yaptı. Ankara'da ise Mansur Yavaş bu işbirliği ile hiçbir ilişkisi yokmuş gibi davrandı. Ancak DEM/HDP'nin eşbaşkan adaylarından Öztürk Türkdoğan, kent uzlaşısı kapsamında Yenimahalle, Polatlı ve Bala'da eş başkan adayı göstermediklerini açıklamıştı.