26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Mehmet Özhaseki: Okuduğumuz şeyler korkunç şeyler

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki Mansur Yavaş hakkındaki iddialarla ilgili, 'Okuduğumuz şeyler korkunç şeyler' dedi.

TM Dijital Haber Merkezi13 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Mehmet Özhaseki: Okuduğumuz şeyler korkunç şeyler
Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki, CHP’nin adayı olan Mansur Yavaş’ın 600 bin dolarlık sahte senediyle ilgili olarak kendisini suçlamasını hayretle izlediğini belirterek, “El insaf ya. Ağır ithamlarla suçladığı adamı ben tanımıyorum, kendisi tanıyor. Bakın iddialı bir şey söyleyeyim; eğer o adamı biz konuşturmuşsak veya dediği gibi benimle ilgili bir şey varsa Türkiye’yi terk ederim.” diye konuştu. 
 
Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, CHP’nin HDP ve İyi Parti tarafından da desteklenen adayı olan Mansur Yavaş’ın kendisine yönelttiği “mal varlığını gizliyor” iddiasıyla ilgili olarak, “Mal varlığım bellidir, elhamdülillah savunamayacağım bir şeyim yok. Bizzat (Mansur Yavaş’ın) kendisinin adresine göndereceğim.” dedi.
 
Mansur Yavaş’ın başındaki sahte senetle ilgili olarak kendisini suçladığını hayretle izlediğini belirten Özhaseki, a Haber canlı yayınında yaptığı açıklamasında, “El insaf ya. Ağır ithamlarla suçladığı adamı ben tanımıyorum, kendisi tanıyor. Bakın iddialı bir şey söyleyeyim; eğer o adamı biz konuşturmuşsak veya dediği gibi benimle ilgili bir şey varsa Türkiye’yi terk ederim.” sözlerini kullandı.
 
“AĞLAK AĞLAK GEZİP MAĞDUR EDEBİYATI YAPIYOR”
 
Kendisine CHP ve İyi Parti’nin Mansur Yavaş’a yeterince sahip çıkıp çıkmadığına ilişkin bir soru yöneltilen Mehmet Özhaseki, “Sahip çıkılacak bir şey yok ki ortada. Kim sahip çıkarsa utanır bu işten. Ortada bir sahte senet var, Yargıtay kesinleştirmiş, sahte olduğuna hüküm vermiş. Savunması isteniyor, savunamıyor. Soru sorulacak, kaçıyor, cevap vermiyor. Ama bir şey yapıyor, maşallah, takdir ediyorum; ağlak ağlak gezip bir mağdur edebiyatı yapıyor.” diye konuştu.
 
Bir önceki seçimlerde “Hakkım yendi” çerçevesinde bir algı operasyonu yapıldığını anlatan Mehmet Özhaseki, “Bakar mısınız afişlerine, ‘hak yerini bulacak’ yazıyor. Ortada böyle bir ağlaklık var. Şimdi de, ‘Bak görüyor musunuz, benim üstüme geliyorlar’ diye bir mağdur edebiyatı yürütüyorlar. Güler misiniz, ağlar mısınız.” ifadelerini kullandı.
 
Buna benzer bir olayın AK Partili herhangi bir adayın başına gelmiş olması ihtimalinde adayın mahvedileceğini belirten Özhaseki, “Adamı istifa ettirirler. Öyle bir topa tutarlar ki, mahvederler. Şimdi burada yeniden mağdur edebiyatına döndük, yine böyle tuhaf tuhaf karşı tarafı suçlamalara döndük. Hem de olayla hiç ilgisi olmayan insanlar suçlanıyor.” dedi.