30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Melih Altınok: HDP’ye yol haritasını devlet açıklamasın

Moderatörlüğünü 24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in yaptığı Günün Manşeti'nde değerlendirmelerde bulunan Türkiye Gazetesi Yazarı Melih Altınok, gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdi.

24 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Melih Altınok: HDP’ye yol haritasını devlet açıklamasın

İşte Murat Çiçek ve Melih Altınok'un açıklamalarından bazı satır başları:

 

“YOL HARİTASI” TARTIŞMASI

 

DÜN ÖYLE DEDİ, BUGÜN BÖYLE...

 

Melih Altınok: Günlerdin Yol haritası konuşuluyor. Başbakan’ın Akillerle yaptığı toplantıda biliyorsunuz ama hatırlatmak gerek çünkü garip yalanlar geliyor bunun üzerine Başbakan 3 temel şey söyledi. Bir tanesi  bir yol haritası hazırlanmıştı bunu Öcalan kabul etti, Hakan Fidan götürdü, ikincisi Kabul ettiği bu metin HDP’li milletvekilleri tarafından Kandil’e götürüldü Kandil’de yol haritasını kabul etti. Üçüncüsü HDP’liler bu sürecin ardından geldiler dediler ki... Bu kesimler kabul ediyor PKK 15 Ekime kadar Türkiye’de illegal faaliyetlerine son verecek dediler.

Bunların üzerine çok konuştuk. Bir ek unsur daha var dedi ki HDP Tezkereye karşı çıkmıştı Selahattin Demirtaş bnenim bilmediğim şeyler var diyordu. Kendisiyle görüşmemizde bakın dedim Demirtaş bu maddeler bu maddeler A öylemi ben bilmiyordum bunları dedi. Hayır dediği metni bilmediği ortaya çıktı. bu 3 tmel ve yan unsuru açıkladı Başbakan 3 gün geçti tık yok!

Önemli bir konu kırk tane can gitmiş, bu gerekçe ile sokağı karıştırmışsınız. Üç gün sonra bir zahmet bir açıklama geldi sesi çıktı. Ses diyorum ama iyi niyetimden diyorum yazılı açıklama geldi. Neyi düğü belirsiz bir açıklama geldi günlerdir de bu tartışma sürüyor.

 

BİLİYORUZ, BİLMİYORUZ...

 

HDP'li Pervin Buldan'ın açıklamasını değerlendirdiler

 

Murat Çiçek: Pervin Buldan'ın bu yol haritasıyla ilgili şunu söylemişti bizde bunun üzerine konuşmuştuk. “yol haritası dediğiniz herkese açıklanmaz, herkese açıklanma mecburiyeti yoktur, biz biliyoruz gerekli temasları yapıyoruz” diye Milliyet’te Serpil Çevikcan’ın röportajında yer almadı mı? Ben mi yanlış hatırlıyorum? Çözüm sürecinden haberimiz yoktu diye bugün yine bir açıklaması var Milliyet’te

KENDİ SÖYLEDİĞİNİ YALANLADI!

 

Melih Altınok: Milliyet gazetesinde Gökçer Tahincioğlu'na konuşmuş “Pervin Buldan yol haritasını bilmiyoruz” diyor. Aynı Pervin Buldan'ın ayın 18’in de 3-4 gün önce diyeyim El Cezire de “yol haritasının ilk maddesi müzakereler başlar” olduğunu söylüyor. Biz nedir bilmiyoruz? Yok diyen Buldan İmralı’da ele almayı planladıklarını söylüyor.

Murat Çiçek: Bir hafta önce var deyip bir hafta sonra yok diyorsa bir unutmayla ilgili bir hastalık sanıyorum çok iyi niyetle böyle yorumlayabiliriz ama izleyicilerimiz arasında varsa buna uygun reçete sosyal medya üzerinden yazarlarsa bizde biz de Pervin hanıma iletmiş oluruz buradan

 

HDP’LİLERE YOL HARİTASINI DEVLET AÇIKLAMASIN

 

Melih Altınok: Eğer bir “yol haritası” sunuluyorsa ben olsam bu isimlere güvenerek önce bu isimlere göstermem. Sıradan vatandaşa devlet açıklasın yol haritasını, sıradan HDP’ki seçmene, Kürt vatandaşa, Türk seçmene ama bu vatandaşlara açıklamasın... Bu çok kötü bir niyet göstergesi

 

HDP KÖTÜ NİYETLİ

 

Melih Altınok: Dün HDP genel merkezi yalanlama yayınlıyor Davutoğlu’nun sözleri üzerine ya inanılır gibi değil! Davutoğlu’nun “İmralı’ya yol haritası götürüldü, Kandil’e götürüldü, bize 15 Ekim tarihi verdiler” açıklamalarının hepsini kabul ediyorlar yalanlamada, peki siz neyi yalanlıyorsunuz arkadaş bunu bir söylesenize bize! Kandil’e gittik diyorsunuz, İmralı’ya gittik diyorsunuz, yol haritası götürdük diyorsunuz, hükümete 15 Ekim tarihine illegal hareketleri durduracağız diye garanti verdik diyorsunuz. Aynı terane sonra yalanlıyorsunuz. Neyi yalanlıyorsunuz? İnanılır gibi değil.

Bu niye kötü niyet diyorum. Bir barış umudu yeşerdiyse siz bunu büyütmeye çalışırsınız. Yâda beğenmiyorsanız yol haritasının içeriğini konuşun, ama içerik konuşma yerine yok diyorlar yok.