19 Mayıs 2024 Pazar / 12 Zilkade 1445

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Erdoğan’a destek tabanın da talebi

MHP lideri Devlet Bahçeli ittifak açıklaması yaptı, tartışmalar başladı. AK Parti- MHP ittifakı neden yapılıyor? Parti tabanı bu talebe nasıl cevap verdi? İttifak nasıl yapılacak? AK Parti’nin Kürt seçmeni bu işe ne diyor? CHP neden bu kadar kızgın? AKŞAM Gazetesi’nden Pınar Işık Ardor sordu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yanıtladı.

22 Ocak 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Erdoğan’a destek tabanın da talebi
“PARTİMİZE SİYASİ RÜŞVET BİLE TEKLİF ETTİLER”
 
3 Kasım 2019 seçimlerinde kimin kapısında tasfiye tabelası asacağını göreceğiz. 7 Haziran seçimleri sonrasında böyle demiyorlardı. Koalisyon kuralım diye MHP’nin peşinde koşuyorlardı. Partimize elçi ve aracılar gönderiyor yalvarıyorlardı. Hatta siyasi rüşvet bile teklif ettiler. Partimizin siyasette ki oynadığı başat rol, ana muhalefette olmasına rağmen konumuna uygun politikalar üretemeyen CHP’yi Anadolu tabiriyle ‘dellendiriyor’. Sn. Bahçeli’nin destek açıklaması CHP’yi çıldırttı ne yapacaklarını şaşırdılar, siyasetleri bozuldu ortalığa düştüler ve sağa sola saldırmakla meşguller. Sn. Bahçeli, Türkiye’de bir siyaset ahlakı ve dürüstlük, tutarlılık ve ilkelilik geleneği yerleştirmek; bunları politikaya hâkim kılmak için çaba gösteriyor. CHP’nin geçmişindeki ahlaksızlıkları düşününce MHP’nin tavrı daha çok önem kazanıyor. CHP, demokrasiden söz ediyor, her kongresi olaylı kavgalı geçiyor. MHP’nin geçmişteki açıklamalarından bahsediyor, geçmişte liderlerinin Hakkâri’ye girip halka demokratik özerklik vadettiğini hatırlamak istemiyor. Şimdi hâlâ milletvekili olan eski genel başkanlarının bölücü başı Öcalan’ın talepleri doğrultusunda TBMM’ye kanun teklifi verdiğini ne çabuk unutuyorlar!
 
MHP'ye CHP'nin planlarını bozuyor umutlarını yok ediyor onun için kinleniyorlar abuk sabuk açıklamalar yapıyorlar. CHP madem bu kadar iddialı ki öyle de olmalı Ana muhalefet. Sn. Kılıçdaroğlu aday olarak çıkabilir. İstiyorlarsa kendileri de ittifak yapabilir. Burada ki asıl rahatsızlık Sn. Genel Başkanımızın o çıkışla birlikte kafalarındaki 2019 senaryoları iflas etti. Efendim 1. turda kendi adaylarını destekleyecekler 2. turda ittifak yapalım gibi önceden oluşturdukları bu senaryolar çöpe atıldı. Yeni siyasi manevralar yapmak zorundalar. Sıkıntıları ondan kaynaklı
 
İlk turda bu iş biter mi sizce?
 
“BU İŞ İLK TURDA BİTER”
 
Bu ittifak gerçekleştiğinde halkımızın yüzde 70’ine hitabeden bir milli mutabakat oluşacak. Sanılanın aksine olumlu gelecek bu ittifak. Benim 2. tura kalmayacağı yönünde kesin kanaatim var. Bu iş 1.turda biter. Bu yüzden CHP ve avaneleri çok rahatsız. 
 
Sn. Bahçeli 5 maddelik FETÖ’yle mücadele açıklaması yaptı. Siz halen büyük sorun olduğunu mu düşünüyorsunuz? Mücadelenin doğru yapılmadığını mı düşünüyorsunuz?
 
“FETÖ’YLE MÜCADELEDE ASLA TAVİZ VERMEYELİM”
 
Hayır, doğru yapılmadığı konusunda bir derdimiz yok. Şu ana kadar mücadele ciddi anlamda devam ediyor ama FETÖ 40 yıl içerisinde öyle bir yerleşmiş ki kılcal damarlarımıza kadar. Devlet, siyaset, sosyal hayatımıza kadar girmiş ve farkında olmamışız. Bununla mücadele de daha dikkatli olalım diyoruz. Birbirimizi uyaralım. Eksiklikleri söyleyelim. Meselelerin üzerine korkusuzca gidelim. Taviz asla vermeyelim. Mağduriyetleri incelememiz lazım mesela. Kurunun yanında yaş yanmamalı. Bu da OHAL Komisyonu ve yargının işi. 
 
2019’da Abdullah Gül’ün sahaya ineceğini düşünüyor musunuz?
 
Hiç zannetmiyoruz. Gerek şu andaki siyasi pozisyonu bakımından gerekse tarzı bakımından Sn. Gül’ün böyle bir teşebbüs içerisine telkinlere rağmen gireceği kanaatinde değilim.
 
İYİ Parti MHP’nin içerisinden çıktı. Haliyle ne kadar oy götürdü sizden diye sorsam. Anket, çalışma var mı? 
 
Bu konuda bir anket çalışması yaptırmadık. Yaptırmaya da gerek görmedik. Bize gelen sağlam bilgilere göre bu partinin yönetim kademesindekiler MHP’de tutunamayan veya safra oldukları için bizden kopanlardan oluşuyor. Ancak taraftar kitlesinin ezici çoğunluğu CHP küskünlerinden oluşuyor. Bu demek değildir ki MHP tabanından kopmalar olmadı. Ama bu önemsenecek bir miktar değil. Bazı gözlemler vardır ki anket kadar etkilidir.
 
Kaynak: Akşam