29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Milletimiz 10 Ağustos’ta gelecek için tavır koydu

28 Ağustos’ta yemin edip göreve başlamasının ardından ilk defa İstanbul’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “10 Ağustos’ta milletin ortaya koyduğu tavır, milli iradenin tecellisinde ortaya koyulan o güç, Türkiye’mizin geleceği için çok farklı bir mesaj oldu” dedi.

1 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Milletimiz 10 Ağustos’ta gelecek için tavır koydu

ERDOĞAN SEÇİMDE KENDİSİNE VERİLEN DESTEK İÇİN BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR ETTİ

DENİZ Harp Okulu Komutanlığının 241. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in katılımıyla gerçekleşti.

Bahriyeli üniforması giydi

Tuzla’daki Deniz Harp Okulu Komutanlığındaki tören, alay sancağının tören alanında yerini almasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tören alanına gelmesiyle başladı. Erdoğan, tören alanındaki öğrencileri, “Merhaba Deniz Harp Okulu” diyerek selamladı. Konuşmaların ardından Deniz Harp Okulu 241. dönem mezunu teğmenler hep birlikte ant içti. Törende, 241. yıl baklasının dönem birincisi Teğmen Mert İdacı tarafından denize indirilmesinin ardından dereceyle okulunu bitirenlere diplomaları verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan okul birincisi teğmen Mert İdacı’ya, TBMM Başkanı Cemil Çiçek okul ikincisi teğmen Ahmet Kirez’e, Başbakan Ahmet Davutoğlu okul üçüncüsü teğmen Eren Tüfekçi’ye diplomalarını verdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, törene Bahriyeli üniformasıyla katıldı.Erdoğan, Çiçek, Davutoğlu ve Özel, daha sonra Hava Harp Okulu Komutanlığı’ndaki 60. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Törenine katıldı.

Coşkulu bir kalabalık vardı

 Törende dönem  birincisi Teğmen Bayram Berkant Kaptı, diplomasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı. Dönem ikincisi Teğmen Cengizhan Alagöz diplomasını TBMM Başkanı, üçüncü olan Teğmen Mehmet Korucu da Başbakan’ın elinden aldı. Törende, bu yıl 6’sı bayan 4’ü Azeri, 2’si Gürcü, 2’si Türkmen, 2’si Ürdünlü 10 misafir askeri öğrenciyle birlikte toplam 194 hava teğmen diplomasını aldı.

Öte yandan Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak 28 Ağustos’ta yemin edip göreve başladıktan sonra ilk defa İstanbul’a gelen Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. Kendisini karşılayanlara seslenen Erdoğan, “10 Ağustos’ta sizlerin ortaya koyduğu tavır, tüm Türkiye’de milli iradenin tecellisinde ortaya koyduğunuz o güç, irade inanıyorum ki Türkiyemizin geleceği için çok farklı bir mesaj oldu” dedi. İstanbul’un kendisinin aşkı, sevdası olduğunu, bu şehirde doğup büyüdüğünü, özellikle büyükşehir belediye başkanlığından sonra 3 dönem milletvekili olduğunu anlatan Erdoğan, daha sonra cumhurun başkanı olması noktasında İstanbul ve 81 vilayetin destekleriyle yüzde 52 ile göreve geldiğini aktardı. Erdoğan, “Hepinizin burada inanıyorum ki müstesna bir payı var, emeği var. Bu emeği kenara koymak mümkün değil” dedi.

Seçilmişler el ele verecek

Erdoğan, pazartesi günü KKTC’den dış seyahatleri başlatacaklarını, hemen arkasından Azerbaycan’a gideceklerini, sonrasında NATO Zirvesi’ne geçeceklerini, yoğun bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini kaydederek, “Seçilmiş bir başbakan, seçilmiş bir cumhurbaşkanı el ele vererek, inşallah Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız” dedi. Kalabalığa hitaben, “Sizleri seviyorum. Hiçbir zaman bu sevda bitmeyecek bunu böyle biliniz. Sizleri çok beklettim, hakkınızı helal edin. Yine beraber olacağız, bir, beraber, iri, diri olacağız” diyen Erdoğan, katılımcılara hayırlı geceler dileyerek sözlerini noktaladı. Erdoğan’ın sözleri üzerine vatandaşlar da “Helal olsun” diye bağırdı. 

Türk yıldızları’nı izlediler

Hava Harp Okulu’ndaki törende diplomaların verilmesinin ardından sancak devir - teslim töreni gerçekleştirildi. Bu sırada F-4 ve F-16 uçakları tören alanı üzerinden alçak uçuşla geçti. Genç teğmenler, törenin ardından tören alanının ortasına gelerek kılıçlarını birbirlerine çattı. Törenin sonunda Erdoğan ve diğer protokol üyeleri, gösteri uçuşu yapan Türk Hava Kuvvetleri’nin Solo Türk ekibine ait F-16 uçaklarının gösterisini izledi.

TÜRKİYE’Yİ İYİ BİR GELECEK BEKLİYOR

İRAN Meclisi İran-Türkiye Dostluk Komitesi Başkanı Mueyyed Hüseynisadr, “Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde iki ülke arasındaki ilişkilerin daha güçleneceğini umduklarını” söyledi. Yarı resmi İran Öğrenciler Haber Ajansı’na (ISNA) konuşan Hüseynisadr, “Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı döneminde her iki ülke arasındaki ilişkilerin geçmişten daha iyi olacağını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı. Erdoğan’n Başbakanlığı döneminde Türkiye’nin ekonomi, yönünden geliştiğini, halkın sosyal refahının yükseldiğini belirten Hüseynisadr, “Yeni Cumhurbaşkanı, ülkenin sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğini, muhalefet ve iktidar partisine aynı mesafede olacağını ilan etti. Türkiye’yi daha iyi bir gelecek bekliyor” diye konuştu.

Nükleer desteğe övgü

Hüseynisadr, “ABD, Müslüman bir ülkenin huzurlu ve güçlü olmasını istemez. Erdoğan ve çalışma arkadaşları ABD ve hatta bazı Arap ülkelerinin ülkede huzuru bozma girişimlerine karşı uyanık olmalıdırlar” derken, Türkiye’nin İran’ın nükleer programına verdiği destekten övgüyle söz ederek, “Kazanımların devamı için Türkiyeli yöneticilerin geçmişte olduğu gibi gelecekte de ileri görüş ve olaylara yaklaşımlarındaki gerçeklikle İran konusundaki iyi niyetlerini devam ettirmeleri” temennisinde bulundu.