27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Murat Çiçek: Erdoğan, 20-25 köşe yazarını taca çıkarttı

Moderatörlüğünü 24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in yaptığı Günün Manşeti'nde değerlendirmelerde bulunan Türkiye Gazetesi Yazarı Melih Altınok, gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdi.

23 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Murat Çiçek: Erdoğan, 20-25 köşe yazarını taca çıkarttı

 

Günün Manşeti'nde IŞİD, Hrand Dink davası, Bingöl’de bir HÜDA-PAR'lının katledilmesi, Peşmerye'nin IŞİD’le ilgili durumu ve cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Letonya’ya giderken yaptığı açıklamaya değerlendirildi.

 

İşte Murat Çiçek ve Melih Altınok'un açıklamalarından bazı satır başları:

 

BİR KERE DAHA TACA DÜŞTÜLER

 

Murat Çiçek:Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Letonya’ya giderken yaptığı açıklamada her halde 20-25 köşe yazarını da taç’a çıkaracak açıklamalar yaptı. Onlar diyorlardı ki... Ya gördünüz mü Amerika istedi, Peşmerge’yi siz oraya göndermek zorunda kaldınız bu nasıl bir U dönüşüdür? Gibi Paralel payda vay Türkiye U dönüşü yaptı. Nasıl oluyor böyle bir şey? Amerika bastırınca böylemi oluyor? Yazıları yazılmıştı.

Dün cumhurbaşkanı bunların hepsini taca çıkartan açıklamayı yaptı. “Obama’yla görüşmemiz sırasında Peşmerge’yi o bölgeye yollayın teklifini ben yaptım, önce kabul etmediler şimdi kabul etmek zorunda kaldılar” Aklın yolu bir açıklamasına gelecek açıklamalar yaptı. Bir kere daha taca düşmüş oldu arkadaşlar. Bugün onun biraz acısı var onunla ilgili yazılarda yazmışlar.

 

ERDOĞAN OBAMA’YA BEN TEKLİF ETTİM DEDİ

 

 

Melih Altınok:Çok açık ve seçik bu haberleri taça çıkarttı. Türkiye’nin Suriye politikasını, IŞİD politikasını, Kobani politikasını Erdoğan’ın Obama ile görüştükten sonra değiştirdiğini söylemişlerdi” Cumhurbaşkanı ben teklifte bulundum diyor”

 

Murat Çiçek:Değildir.

 

Melih Altınok: Ama öyle değildir

 

Murat Çiçek:Hayır Yakup Yılmaz'a sormamız gerekiyor bunu, Mehmet Eskan’a sormamız lazım bunu. Değildir. Cumhurbaşkanı şeyepamamıştır onu, öyle diyor ama aslında öyle değildir.

 

Melih Altınok: Şimdi Obama’nın yalanlamasını bekliyorlardır. Bayılıyorlar öyle şeylere

 

Murat Çiçek: Dün dışişlerinden Beyaz Saray’dan açıklama geldi, öyle bir şey olsa bangır bangır bağırıyorlardı.Ülkesinin politikasına, dış politikansa yönelik bu kadar haspane tavır takınan bir medya dünyanın hiçbir yerinde olmaz.

 

SÖZÜMÜZ O KÖŞE YAZARLARINA

 

Murat Çiçek: İki gün dediler 3-4 gün geçti Kobani düşmedi derken. Ya nasıl düşmedi? Düşmesi lazımdı anlamında değil Cumhurbaşkanının sözü. Sözümüz tabi o Köşe yazarlarına... Orada Obama söylüyor “iki güne kadar düşecek diyordun 3-4 gün oldu düşmedi” dolayısıyla analizlerinde çok sağlam değil sen bu konuda çok bilgilendirilmiyorsun demeye getiriyor Obama için bir de şunu anlayamıyorum diyor. “Kobani sizin için niye bu kadar stratejik” diyor. “Stratejikse benim için olması gerekiyor. Çünkü dibimde IŞİD diye bir terörü istemiyorum ben, PK K diye bir terörü de istemiyorum benim için stratejik olmalı sizin için biye bu kadar stratejik anlayabilmiş değilim” konuşması da cümlenin içindeydi.

 

AÇIKLAMALARI ÇARPITIP SOKAĞI KARIŞTIRMAYIN

 

 

Melih Altınok: Erdoğan’ın sözlerinin doğru algılanması yâda politikasın da bir değişiklik olmadığını kanıtlamak için bu sözleri söylemiyoruz. Derdimiz bu sözlerin AK parti cephesindeki isimlerin açıklamalarının çarpıtılarak sokağın karıştırılması benim derdim bu, isterseniz Erdoğan’a olan husumetinizi sürdürün, Erdoğan yanılmış olsun onu savunmak bize düşmüyor. Kendisi yapıyordur savunmasını gerektiği zaman, Sizin bu manipülasyonlarınız bu düşmanca tavrınızdan ötürü sokaklarda kırktan fazla vatandaşımızı kaybettik.