29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Paralel hakim tahliyesi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘yasıdışı dinleme’ iddialarıyla ilgili açılan soruşturma kapsamında tutuklanan ikisi emniyet müdürü 6 polis, nöbetçi hakimlik tarafından serbest bırakıldı.

Haber Merkezi15 Nisan 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Paralel hakim tahliyesi

Şüpheli avukatlarının tutukluluğa yönelik itirazı inceleyen Nöbetçi 8. Asliye Ceza Mahkemesi, 2. Emniyet Müdürü İsmail Bilgin, Evrak Arşiv Şube Müdürü Ertuğrul Yetkin, Komiser Fevzi Mert ile İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları Hasan Serçe, Ahmet Şenal ile bu şubede görev yaparken emekli olan Abdullah Karaca’yı tahliye etti.

Yargı içindeki paralel yapılanmanın 6 polisin serbest bırakılması için MİT TIR’larını ihbar eden askerlerin serbest bırakılmasındaki gibi bir yönteme başvurduğu iddia edildi.

İtiraz için uygun gün

6 emniyetçi, geçtiğimiz hafta çarşamba akşamı tutuklandıktan sonra avukatları perşembe günü karara itiraz edeceklerini açıkladı. Ancak Parşembe günü başvuru yapmayan avukatlar, Cuma günü ilk başvuruyu yaprak kurtarma operasyonunu başlattı. İddiaya göre Cuma günü nöbetçi olan hakim talebi bir üst mahkemeye taşıdı. Bir üst mahkeme hakimi ise paralel talimatlar doğrultusunda tutuksuz yargılanmak üzere polisleri tahliye etti.

Savcı itiraza hazırlanıyor

Ancak soruşturma Savcısı Ali Doğan’ın tahliyelere itiraz edeceği öğrenildi. MİT TIR’larını ihbar eden ve geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine konulan iki muvazzaf asker tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmiş ancak itirazlar paralelci olduğu iddia edilen Hakim Cebrail Cem Alıcı’nın nöbetçi olduğu gün yapılmış ve serbest bırakılmaları sağlanmıştı. Paralel yargının aynı taktiği 6 polis için devreye soktuğu belirtildi.