27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Pensilvanya'da halk endişeli

ABD’de yerel bir gazetede kaleme alınan makalede, FETÖ’nün Pensilvanya’daki kampı tartışmaya açıldı. Gazete, “Çevre sakinleri zihinlerindeki soru işaretleri nedeniyle endişeli” dedi. 

8 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Pensilvanya'da halk endişeli

Amerika’da “The Press” adlı yerel gazetede dün “Toplum Farkındalığı” imzasıyla yayımlanan makale, bölgede yaşayan Amerikalıların, FETÖ’den duyduğu rahatsızlığı ilk kez gözler önüne serdi. “Saylorsburg’daki ‘tarikatın’ arkasındaki gerçek” başlığıyla yayımlanan makalede, bölge sakinlerinin FETÖ elebaşı Gülen’in yaşadığı kamp hakkındaki soru işaretleri ve endişe dile getirildi.

FETÖ kampının çevresinde yaşayan birçok kişinin son günlerde kamp içinde silah ya da havai fişek seslerine benzer gümbürtüler duyduğunun anlatıldığı makalede, “Ancak bu sesler konusunda en ürkütücü nokta bu seslerin tam otomatik silahlar gibi arka arkaya gelmesi. Tam da bu noktada seslerin nedenini bilmeyen çevre sakinleri kesinlikle ürkmeye başlıyor” ifadesine yer verildi. 

ÖKSÜZ’DEN YALAN BİLGİ 

FETÖ elebaşı Gülen hakkında kısa bir arkaplan bilgisine de yer verilen makalede, FETÖ’nün ABD’de yönettiği sözleşmeli okullara ve bu okullara yönelik FBI soruşturması olduğuna dikkat çekildi. Makalede ayrıca, firari FETÖ üyesi Kemal Öksüz’ün, Kongre’ye yalan bilgi verdiği için hakkında çıkarılan yakalama kararı gereği geçen hafta Ermenistan’da tutuklandığı ancak bunun pek bilinmediği kaydedildi. 

‘KENDİNİ İLAH GÖRÜYOR’ 

“Bir dini lider mi yoksa siyasi bir canavar mı?” alt başlığı kullanılan makalede, Gülen’in birçok tartışmalı konuşma yaptığı hatırlatıldı. Makalede, “Bu hareket (FETÖ) oldukça korkunç bir ideolojinin üzerine kurulu. Gülen kendini İngilizce fetvalarında pasifist ve ılımlı İslam doktrininin şampiyonu olarak sunuyor. Türkçe fetvalarını dinleyenler de tam tersine Gülen’in laiklik, Batı ve Yahudi karşıtı söylemlerde bulunduğunu söylüyor” bilgisi paylaşıldı. Elebaşı Gülen’in kendini “ilah” gibi gördüğüne işaret edilen makalede, “En baştaki soru şu: ‘Bu kampın çevresinde güvende miyiz?’ Tüm bunları kimin finanse ettiğine dair sorular var” ifadelerine yer verildi.

‘GESi BAĞLARI’NDA FETÖ’YE BASKIN 

15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’ye her gün yeni bir darbe vuruluyor. Kayseri polisi, merkez Melikgazi ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi’ndeki bağ evinde FETÖ üyelerinin her hafta toplantı yaptığı bilgisine ulaştı ve ardından baskın yaptı. Yeniden örgütlenmeye çalışan ve bu kapsamda toplantılar gerçekleştiren 10 FETÖ’cü, polisin operasyonuyla kıskıvrak yakalandı. Şüphelilerin kimlik ve UYAP kayıtlarında yapılan kontrollerde, tamamının daha önce FETÖ soruşturmaları kapsamında ceza aldıkları saptandı. Kayseri’nin Gesi Bağları’yla ünlü bağ evinin, şüphelilerden eski belediye çalışanı Ö.F’nin olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan 4’ü öğretmen, 2’si işadamı,1’i memur, 1’i işçi, 1’i esnaf ve ev sahibi eski belediye çalışan Ö.F.’nin emniyetteki sorgularının sürdüğü bildirildi.