4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

PKK ve FETÖ’cülere Soyer’den müjde!

CHP’li Belediye Başkanı Soyer, çeşitli terör suçlarından KHK ile görevden atılan öğretmenler hakkında skandal açıklamalarda bulundu. Soyer, ihraç edilen öğretmenleri zabıta olarak işe alacaklarını söyledi.

MUAMMER BAŞKAN10 Nisan 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
PKK ve FETÖ’cülere Soyer’den müjde!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, İzmir Kitap Fuarı’nda ‘Nasıl bir yerel yönetim? Nasıl bir İzmir?’ konulu söyleşiye katıldı. Burada konuşan Soyer “Zabıta memurları genellikle uzman çavuşlardan oluşur. Biz KHK ile atılmış öğretmenleri zabıta olarak alacağız. Bu o kadar çok şeyi değiştirecek ki. Zabıtanın öğretmen olması, belediye ve vatandaş arasında bambaşka bir ilişki yaratacak” dedi. 

Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, Star Gazetesi’ne yaptığı açıklamada ‘’Bazı proje isimler şimdiden geleceğe yönelik hazırlanıyor. Bu isimlerin başında İmamoğlu geliyor. Bu kişi burada parlatılıp gelecekte Kılıçdaroğlu’nun yerine oturtulacak. 

“İmamoğlu’nun stepnesi Soyer” diyen Başbuğ “İmamoğlu’nun yaptığı söylemi dinleyen kişiler belediye başkanı mı devlet başkanı mı diye sorgular. Benzer söylemi Soyer yapmış. 1 Nisan’dan itibaren Türkiye’de bir değişim başladığını diyen Soyer bu söylemiyle İzmir’in mi belediye başkanısın Türkiye’nin mi başkanısın dedirttir” diye konuştu. 

HAİNLERE KUCAK AÇTI

“Soyer’in yaptığı daha büyük tehlike KHK ile devletle ilişiği kesilen FETÖ elemanlarına kucak açması. Onlara belediye kadrolarında iş vermesi” diyen Başbuğ “Silahlı kuvvetler vakti zamanında adı konmamış FETÖ yapısı mensuplarını silahlı kuvvetlerle ilişiğini kestiğinde atılanlara FETÖ belediyeleri ve şirketleri kucak açardı. Şimdi aynı terörist yapıya FETÖ olarak İzmir belediyesi kucak açıyor” ifadelerini kullandı.