29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Seçim yenilgisini hazmedemeyen Bahçeli halktan hesap sordu

Yaşadığı seçim yenilgisini hazmedemeyen Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49.5 oyla AK Parti'yi tek başına iktidar yapan halktan hesap sordu: '4 ay 23 günde AKP ne başarmıştır da tek başına iktidar olmuştur? Bu işin sırrı nedir?'

17 Kasım 2015 Salı 07:00 - Güncelleme:
Seçim yenilgisini hazmedemeyen Bahçeli halktan hesap sordu
1 Kasım seçimlerinin ardından ilk kez partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. 1 Kasım seçimlerinde büyük bir oy kaybı yaşayan ve bu nedenle koltuğu sallantıda olan Bahçeli, hezimetin tüm suçunu halka yükledi. 
 
İşte Bahçeli'nin o skandal sözleri:
 
Bahçeli: "Hem 7 Haziran, hem 1 Kasım'dan partimizin çıkaracağı dersler vardır. Sonuç ve gerekçeler ne olursa olsun, kendimizi anlatmakta zorluk çektiğimiz bir kitlenin varlığı açıktır. 1 Kasım seçimi olağanüstü şartlarda yapılmıştır. Üzerinde durmamız gereken soru şudur: 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar MHP ne yapmamıştır da bu desteği kaybetmiştir? AKP 4 ay 23 günde bu oyu nasıl kazanmıştır. Diğer partilere oy veren vatandaşlarımıza hürmet ediyoruz.
 
AKP NE BAŞARMIŞTIR DA İKTİDAR OLMUŞTUR?
Dünyanın neresinde 4 ay 23 günde siyasi tutumlar bu kadar net ve keskin bir şekilde değişmiştir? Terör sonlanmış, asayiş ve güvenlik mi sağlanmıştır? İşsizlik bitirilmiş midir? 4 ay 23 günde AKP ne başarmıştır da tek başına iktidar olmuştur? Bu işin sırrı nedir?" dedi.