27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

'Suikastçı FETÖ üyesi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus Büyükelçi Karlov’un katili Mert Mevlüt Altıntaş’la ilgili önemli bilgiler paylaştı: FETO Terör Örgütü’ne mensup. Bunu gizlememize gerek yok.

22 Aralık 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
'Suikastçı FETÖ üyesi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u silahlı saldırı sonucu öldüren saldırgana ilişkin, “Bağlantıların öncelikli olanı tamamıyla Feto Terör Örgütüne mensup olduğudur yani bunu gizlememize filan gerek yok. Yetiştiği yerden tut, iltisaklarına varıncaya kadar onlar bunu gösteriyor” dedi.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, bir gazetecinin Karlov’un ölümüyle ilgili soruşturmada gelinen son durumu sorması üzerine, şu açıklamalarda bulundu:

HALA POLİSİN İÇİNDELER

“Bağlantıların öncelikli olanı tamamıyla Feto Terör Örgütü’ne mensup olduğudur, yani bunu gizlememize filan gerek yok. Yetiştiği yerden tut, iltisaklarına varıncaya kadar onlar bunu gösteriyor. Şunu çok açık net söylemek zorundayım, maalesef tabii silahlı kuvvetlerimizin içerisinde olduğu gibi polis teşkilatımızın içerisinde de ne yazık ki bu kirli örgüt hala var. Bunların temizlenmesi de tabii ki devam ediyor, devam edecek. İşte ByLock olaylarıydı vesaire bunların temizlenmesine devam ediyoruz. Onun için tabii hassas olmak durumundayız ve bu hassasiyetle devam etmek durumundayız.” 

Müstesna bir diplomat

Rus Büyükelçi Karlov’un böyle bir suikast ile hayatını kaybetmesinin kendilerini üzdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Şu üç yıllık Türkiye’deki görevi esnasında müstesna diplomatlardan bir tanesi olarak ben kendisini gördüm, tanıdım. Türkiye’nin iç işlerinde hiçbir zaman müdahil olmamış tam aksine ‘Türkiye-Rusya münasebetlerini daha iyi bir noktaya nasıl taşırım’ bunun gayreti içerisinde olmuş bir diplomattı, bundan dolayı kendisine tekrar rahmet diliyorum.

BEDELİNİ ÖDEDİ

Öbürü, tabii bedelini ödedi. Bazıları spekülasyonlar yapıyorlar, ‘Niye işte canlı yakalanmadı da şöyle oldu, böyle oldu.’ Canlı yakalamaya çalıştığınız zaman bedel ödendiğinde de işte İstanbul’da olduğu gibi. Ne oldu? ‘Bir tanesini canlı yakalayalım’ dediler, 5 tane polis üzerine gitti, bir kişi orada 5 polisimizi şehit etti. Yani bunlar o andaki ruh halidir, o andaki tasarruf halidir. Bu tasarruflarda bazen başarılı olursunuz, bazen başarılı olmayabilirsiniz. Burada da tabii vuran arkadaşımız, kendi elini tekrar öbür tarafa doğru sallayınca ‘Buradan bir bomba mı çıkaracak acaba’ endişesiyle kalkıp onu orada vurma durumunda kaldı.”

MÜŞTEREK SORUŞTURMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan sonraki süreci de tabii şu anda Rusya’dan da biliyorsunuz gelen soruşturma heyetiyle bizim soruşturma heyetlerimiz birlikte çalışmalarını yürütüyorlar. Birlikte bu çalışmayı yapmak suretiyle de temenni ediyorum ki en kısa zamanda bir neticeye varılacak. Bu kişinin yurt dışındaki bağlantıları nelerdir, buna yönelik de bazı ipuçları var. Şu anda Milli İstihbarat Teşkilatımız, diğer soruşturma birimlerimiz, çalışmaları sürdürüyor. Nihai neticeyi de tabi neticelendikten sonra açıklayacağız” diye konuştu. 

EL-BAB KUŞATMA ALTINDA

Erdoğan, TSK birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun El-Bab’a girdiği yönünde bilgiler bulunduğu belirtilerek, El-Bab’daki son duruma ilişkin soruyu şöyle cevapladı: “Akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanımızla görüştüm. Şu anda El-Bab tamamıyla Özgür Suriye Ordusu ve askerimiz tarafından kuşatma altındadır. Tabii DEAŞ artık orada son havliyle her türlü yola başvuruyor ve canlı bomba olarak, el yapımı bombalarla her türlü saldırıyı yapıyor. Bu son kısımda tabii maalesef birkaç şehidimiz, yaralılarımız oldu ama artık El-Bab’ın Halep’le olan yol hattı tamamıyla Özgür Suriye Ordusu ve askerin kontrolü altında. Temenni ederim ki El-Bab çok daha uzamadan tamamıyla düşer ve El-Bab’ın kendi insanı, halkı kendi topraklarına yerleşme imkanını bulmuş olur.”