27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Terör örgütüne üst düzey operasyon

PKK’yı adım adım takip eden güvenlik güçleri, hainleri bir bir temizliyor. Yılbaşından bu yana 34 üst düzey teröristi öldüren Mehmetçik, son olarak gri listedeki Kendal kod adlı Adnan Çelik’i etkisiz hale getirdi. 

24 Mayıs 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Terör örgütüne üst düzey operasyon

Güvenlik güçleri bölücü terör örgütü PKK’ya darbe indirmeye devam ediyor. İyice köşeye sıkışan ve bitme noktasına gelen örgüte mayıs ayında da öldürücü hamleler vuruldu. Yılbaşından bu yana 34 üst düzey PKK’lının öldürüldüğü operasyonlarda, önceki gün de gri listede aranan bir hain etkisiz hale getirildi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaz-kış demeden düzenlediği baskınlarla belini kırdığı PKK’de panik başladı. Dağa çıkarmak için eleman bulamayan, eldeki teröristlerin de kaçmak için her yolu denediği örgüte, Siirt’te önceki gün operasyon düzenlendi. Operasyonda, üç terörist öldürüldü.  İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Siirt’te gerçekleştirilen operasyonda öldürülen üç teröristten birinin sözde Siirt Deştova Gücü Sorumlusu, Kendal kod adlı Adnan Çelik olduğu belirtilirken, Çelik’in Terör Arananlar Listesi’nin gri kategorisinde yer aldığı ifade edildi. Açıklamada, ayrıca 1 Ocak 2018’den itibaren 5’i kırmızı, 4’ü mavi, 3’ü yeşil, ikisi turuncu, 13’ü gri, 7’si beyaz kategoride olmak üzere 34 üst düzey teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.  

SIZMAYA DARBE

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyinde Hakurk bölgesinde devam eden operasyonda sızma girişiminde bulunan 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

PKK-DEAŞ İŞBİRLİĞİ ORTAYA ÇIKTI 

Terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ile DEAŞ’ın Afrin’de Türkiye’ye karşı birlikte hareket ettikleri sahada bir kez daha ortaya çıktı. Mehmetçik, harekat kapsamında sadece terör örgütü PKK/KCK/PYD-YPG’yi değil, aynı zamanda DEAŞ’ı da hedef alıyor. Geçen hafta itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 464 olurken, terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ile DEAŞ’ın Afrin’deki işbirliği bir kez daha tespit edildi. TSK’nın Afrin’deki arama-tarama çalışmaları sırasında dün Arap Uşağı ve Katranlı arasında kalan bölgede iki terörist tespit edildi. Çıkan çatışma sonucu öldürülen teröristlerin terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları belirlendi. 

MÜHİMMAT DEPOSU BULUNDU 

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, TSK birlikleri, Suri ye’nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. TSK ve Özgür Suriye Ordusu tarafından 18 Mart 2018 tarihi itibarıyla kontrol altına alınan Afrin’de sivil halkın korunması amacıyla mayın ve el yapımı patlayıcı aramaları devam ediyor. TSK unsurları, ayrıca harekat kapsamında terör örgütü PKK/PYD’ye ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin bulunması için de aralıksız operasyonlarını sürdürüyor.  Bu çalışmalar sırasında teröristlere ait bir mühimmat deposu daha tespit edildi. TSK, söz konusu depo ve mühimmatlara ilişkin görselleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.