27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

‘Yeğenim özgür paniğe gerek yok’

Meclis Başkanı Yıldırım, CHP’li Özgür Özel’in verdikleri bir kanun teklifinin komisyona gönderilmediği iddiasına “Yeğenim Özgür, gençsin, geleceğin var. Paniğe lüzum yok, her şey yolunda” dedi. 

13 Ekim 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
‘Yeğenim özgür paniğe gerek yok’

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, resmi ziyarette bulunacağı İsviçre’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında  CHP’li Özgür Özel’in emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin kanun teklifinin  komisyona havale edilmediği iddiasına esprili bir şekilde cevap verdi. Yıldırım şunları söyledi: “O kanunun bize gelişi 1 Ekim, 3 ay değil. Orada Özgür Bey iyi çalışmamış belli ki. Bana ‘amca’ diyor, ben de ‘yeğenim’ diyebilirim herhalde. Yeğenim Özgür, gençsin, geleceğin var. Paniğe lüzum yok, her şey yolunda gidiyor. Meclis üzerine düşen işi yapıyor. Başkan da üzerine düşen işi yapıyor. Öyle çok fazla heyecanla hareket etmeye lüzum yok. Daha önümüzde yoğun bir gündem var, yapılacak çok iş var.”  

BİN TEKLİF KOMİSYONDA

Başkan Erdoğan’ın 9 Temmuz’daki yemin töreni ve 15 Temmuz’daki Meclis Başkanı seçiminin ardından Meclisin fiilen işe başladığını hatırlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Ondan sonra hemen güvenlikle ilgili bir kanunu, olağanüstü hal kalkınca görüştük. Onu yasalaştırdık. Daha sonra Meclis mutat tatile girdi. O günden bugüne Meclis Başkanlığına 355 kanun teklifi verilmiş. Bayağı kanun teklifi gelmiş. Bu 355 kanunun 352’sini ilgili komisyonlara havale etmişsiz. Başkanlıkta şu anda 3 tane var. İşlemde, gerekli işlemleri yapılıyor. Bu 3’ünün verildiği tarih en fazla 10 gündür, daha fazla olduğunu zannetmiyorum. Ayrıca 26’ncı Dönem’de verilip işlem görmeyen ve kadük olan 769 kanun teklifi var. Bunları da 27’nci Dönem’in başlangıcında tekrar görüşülmek üzere komisyonlara göndermiş bulunuyoruz.”      

Yıldırım, komisyonların gündeminde 1000’in üzerinde kanun teklifi bulunduğuna işaret ederek, “Komisyonlarda kanun teklifi yok. Meclis Genel Kurulu iş bekliyor” gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Yıldırım, “Gece gündüz çalışsak bunların tamamını bitiremeyiz. Bir yasama döneminde bile bu kadar kanun çıkardığımız vaki değil” dedi.  

Obama yemin billah kaç kere söz verdi

Suriye’nin Münbiç ilindeki teröristlerin çekilkmesiyle ilgili sürecin geciktiğini kaydeden Yıldırım, “Her ne varsa bu Münbiç’te, Amerikalılar oraya çok meraklılar” dedi. Yıldırım, Amerikalıların oradaki merakından ziyade Türkiye’nin ilgilendiğinin oradaki PKK uzantıları olduğunu belirtti. PYD/YPG terör örgütünün, “Suriye’de faaliyet gösteren PKK” olduğuna işaret eden Yıldırım, Afrin’in de bunların elinden alındığını dile getirdi. Yıldırım, Amerika ile Türkiye’nin bir işbirliğiyle Münbiç’i terörden temizlemeyi ve çoğuluğu Araplardan oluşan yerli halka burayı sağ salim teslim etmenin hedeflendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:      

MÜCADELE SÜRECEK

“Bu, üç aylık bir plandı. Beklendiği şekilde yürümüyor.  Bu Obama döneminden beri devam eden bir mesele. Obama’nın, ‘Yemin billah, ben buradan bunları çıkaracağım’ diye kaç kere Cumhurbaşkanımıza anlattığına şahit oldum.  O bakımdan terörün ister Suriye topraklarında ister Irak topraklarında ister Fırat’ın doğusunda ya da batısında, ülkemize, milletimize zarar verme kabiliyeti var olduğu müddetçe bu mücadele devam edecek. Bizim amacımız, ülke sınırılarımızı ve milletimizi her türlü füze roket saldırılarından muhafaza etmek.”