28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Yıldırım: Türkiye Cumhuriyeti darbeye darbe vuran bir Cumhurbaşkanı gördü

AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nın açılış konuşmasını Başbakan Yıldırım, 'Türkiye Cumhuriyeti devleti yakın tarihinde görmüş olduğu darbelerden bir benzerini daha gördü. Ama bu sefer öncekiler gibi olmadı. Darbe karşısında ceketini alıp, şapkasını alıp giden siyasetçiler değil, darbeye darbe vuran bir cumhurbaşkanı gördü, bir hükümet gördü ve aziz milleti gördü. Böylece artık Türkiye siyasi tarihinde, demokrasi tarihinde darbelere de darbe vurulduğu bir dönem başladı, vesayetçilerin bundan sonra artık işlerinin işlerinin çok zor olduğunu bu millet gösterdi' dedi.

30 Mayıs 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;
 
Sayın Cumhurbaşkanım safalar getirdiniz. Grup sizi özledi sayın Cumhurbaşkanım. 16 Nisan'da gerçekleştirdiğimiz halkoylamasıyla beraber vesayet döneminden kalan Anayasa'yı büyük ölçüde milletimizin oylarıyla, oluruyla değiştirdik. Bu değişikliklerden üç tanesi hemen yürürlüğe giren değişikliklerdi. Bunların içerisinden birisi ve en önemlisi seçilen cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilme şartının ortadan kaldırılması ve cumhurbaşkanımızın partisiyle AK Parti'yle tekrar buluşmasını sağlayan maddedir. Bugün bu maddenin gereği yerine getirildi. Aslında daha önce 2 Mayıs'ta ilk adımı attık ve sayın Cumhurbaşkanımızı, kurucu genel başkanımızı AK Parti'yle tekrar kurucusu olduğu partisiyle buluşturduk.
 
Yeni dönem atılım dönemi, reform dönemi, ilk günkü heyecanla Türkiye'nin hedeflerine koşar adımlarla gitme dönemi. Yeni dönemin ülkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, değerli genel başkanım, değerli yol arkadaşlarım, Türkiye 2017 anayasa değişikliğinden sonra yeni bir döneme girmiştir. Bu yeni dönem sürekli güçlü iktidar, daima istikrar demektir. Bu dönemde artık iktidar garanti altına alınmış, istikrar kalıcı hale gelmiştir. Artık Türkiye'de hiç kimse milletin kayıtsız şartsız iradesini yoksayarak demokrasi dışı girişimlere teşebbüs etmeyecek ve halkın iradesi milletin iradesi her zaman ülke yönetimine hakim olacaktır. Yeni sistemin özeti budur. Bu da sürekli istikrarı beraberinde getirmiş olacak.
 
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yapılacak ilk genel seçimlerde yürürlüğe girmiş olacak. Böylece ülkemizde artık milletin işleri, hizmetleri çok daha hızlı bir şekilde yapılacak, bürokrasi daha hızlı çalışacak ve gazi meclisimiz çok daha güçlenmiş olarak memleketin, milletin ihtiyacını gören yasal düzenlemeleri bir yandan yaparken bir yandan da seçilmiş hükümetin başkanını ve ekibini denetlemek için gerekli çalışmaları ortaya koyacaktır. Son 1 yıl içerisinde kurucuları arasında yer aldığım AK Partimizin genel başkanlığı görevini bana tevcih ettiğiniz günden bugüne kadar partimizin umdelerine, ilkelerine ters düşecek hiçbir yanlışın içinde olmamaya gayret ettim ve bizim yol arkadaşlarımızı, vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak için arkadaşlarımızla var gücümüzle çalıştık.
 
 
 
Kısa süre ama 1 yıl Türk siyasi tarihinde çok konuşalacak bir yıl olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti yakın tarihinde görmüş olduğu darbelerden bir benzerini daha gördü. Ama bu sefer öncekiler gibi olmadı. Darbe karşısında ceketini alıp, şapkasını alıp giden siyasetçiler değil, darbeye darbe vuran bir cumhurbaşkanı gördü, bir hükümet gördü ve aziz milleti gördü. Böylece artık Türkiye siyasi tarihinde, demokrasi tarihinde darbelere de darbe vurulduğu bir dönem başladı, vesayetçilerin bundan sonra artık işlerinin işlerinin çokzor olduğunu bu millet gösterdi. O gece yaptığınız çağrı akın akın Anadolu'nun bütün köşesine yayıldı, kadın, genç, ihtiyar herkes meydanlardaydı. Türkiye'ye, geleceğe, demokrasiye sahip çıktı. Böyle bir milletin karşısında şapka alıp gidilmez, şapka çıkartılır sayın Cumhurbaşkanım.
 
Darbeden sonra başımızı ağrıtan terör örgütleriyle amansız mücadeleye girdik. Fırat Kalkanı'yla güney sınırlarından ümkemizi taciz eden, füzelerle insanlarımızın hayatını yok eden alçak DEAŞ örgütüne karşı Fırat Kalkanı harekatını başlattık. Direktiflerinizle aynı anda üç terör örgütüyle mücadele eden bir ülke durumuna geldik. FETÖ/PDY bir yandan bölücü terör örgütü PKK diğer yandan, son zamanlarda canlı bombalarla, eylemlerle ülkemizin canını acıtan DEAŞ. Allah'a şükür bu örgütlerin hepsiyle de mücadelede gösterilen kararlılık sayesinde olumlu sonuçları almış bulunuyoruz. Terör Türkiye'nin gündeminde en alt sıralara inecek. Gece gündüz demeden sınır boylarında, dağda bayırda, ülkesi için, milleti için mücadele eden bütün güvenlik görevlilerimize şükranlarımızı sunuyorum.
 
Sayın Cumhurbaşkanım bu 1 yılın son iki olayı da Ağustos sonrası dünya ekonomik piyasalarında yaşanan dalgalanmadır. Bu süreçte de öngörünüzle, ortaya koyduğunuz vizyonla hükümetimiz gerekli tedbirleri gecikmeden almış, bozulan göstergelerin, dövizdeki dalgalanmaların ekonomimiz için ciddi bir sorun teşkil etmemesi için adımları atmıştır. Tam bu sırada da AK Parti iktidarının, AK Partimizin kurulduğu günden beri vesayet üreten bu sisteme karşı değişimine yönelik Cumhurbaşkanlığı sistemi gündeme gelmiş ve MHP beraber gerekli adımlar atılmıştır. Çalışmalar iki parti uzmanlarınca bir aylık bir sürede şekillendirilmiş ve nihayet 9 Aralık 2016'da AK Parti grubunun 316 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na verilmiştir. 1 ay süren komisyon ve genel kurul çalışmalarında AK Parti grubu olarak çok örnek bir çalışma ortaya yokduk.