29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Canan Arıtman: Yüzsüz Kılıçdaroğlu istifa etsin

Seçim başarısızlığı nedeniyle istifa etmesi gereken Kılıçdaroğlu’nun koltuk pazarlığı yapmasını ‘yüzsüzlük’ olarak nitelendiren CHP’li eski vekil Canan Arıtman, “CHP, AKP ile koalisyon yaparsa yüzde 1’lik marjinal parti olur, tarih sayfalarına gönderilir” dedi.

Neşe Sarıdoğan15 Haziran 2015 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Canan Arıtman: Yüzsüz Kılıçdaroğlu istifa etsin

7 Haziran seçimlerinde kötü bir performans sergileyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepkiler artıyor. Seçim sonuçlarını değerlendiren CHP eski Milletvekili ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, Kılıçdaroğlu ile yönetimini sert sözlerle eleştirdi. Arıtman, “CHP, bu seçimde hezimet yaşadı. Buna neden olanları bir CHP’li olarak affetmem mümkün değil” dedi.

Koltuğa yapışmak ayıptır

Arıtman, Kılıçdaroğlu’nun hem birey, hem de parti olarak güven telkin etmediğini ve bunun da CHP’ye kaybettirdiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Dünya siyasetinde CHP’nin yaşadığı hezimetin örneği yok. 13 yıldır bir ana muhalefet partisi olacaksınız, iktidar 9 puan oy kaybedecek, siz bir puan bile buradan alamayacaksınız. İktidar olmanız gerekirken 13 yıl sonra, en azından birinci parti çıkmanız gerekirken önceki seçimin oyunu bile alamayacaksınız. Böyle bir partinin genel başkanı ve yönetiminin hâla o koltuklarda oturmaya hakkı yok. Hadleri de yok, bu yüzsüzlük. Hâla o koltuklarda yapışıp kalmak yüzsüzlük ötesi, derhal istifa etmeleri lazım. Ayıptır istifa etmen gerekirken koalisyon koltuklarının peşinde dolaşman, koalisyona kapağı atmaya çalışman o koltuğu korumak için çirkindir. Taban buna izin vermez. İstifa etmesi gerekenler istifa etmezse, ettirilir, yani görevden uzaklaştırılır. Parti tabanı böyle bir duruma sessiz kalmaz. CHP acilen Kurultaya gitmeli.”

PKK’nın avukatlığı yapılıyor

CHP’yi yönetenlerin CHP’li olmadığını anlatan Arıtman sözlerini şöyle tamamladı, “düşünün CHP’nin bir genel başkan yardımcısı PKK’nın avukatlığını yapan biri. Başka bir genel başkan yardımcısı Atatürk’e kefere demiş biri. En acısını genel başkanımız söylüyor, ‘Ben Dersimli Kemal’ diyor. Dersimli Kemal ne demek? ‘Ben cumhuriyet karşıtıyım’ demek.” 

PM’den güven tazeleyecek

CHP’de en yetkili karar organı olan Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanarak seçim sonuçlarını masaya yatıracak. Toplantıda bazı PM üyelerinin seçim sonuçlarıyla ilgili eleştirilerde bulunması bekleniyor. Öte yandan toplantıda ayrıca koalisyon seçenekleriyle ilgili değerlendirme yapılması ve Kılıçdaroğlu’na bu konuda yetki verilmesi planlanıyor.  CHP’de koalisyon ve hükümet kurma seçeneklerine ilişkin değerlendirme ve tartışmalar sürerken toplanacak Parti Meclisi(PM)’nde hem seçim sonuçları masaya yatırılacak, hem de koalisyon seçenekleri değerlendirilecek.