27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

'Yüzüm çirkin ama Gülen beni sever'

Gülen’in avukatı Erdemli, Aydın Doğan’la ilk tanışmalarını anlatırken, Doğan’ın kendilerine “Medyadaki yüzüm çirkin ancak ben iyi bir insanım. Gülen bana ‘maşaallah’ yazısı gönderdi” dediğini anlattı.

KEMAL GÜMÜŞ 8 Aralık 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
'Yüzüm çirkin ama Gülen beni sever'

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in tutuklu avukatlarından Orhan Erdemli hakkında, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan cezalandırılması istemiyle mahkemeye gönderilen iddianamede, Erdemli’nin önemli itirafları yer aldı. Soruşturma kapsamında Fetullah Gülen’in avukatı şüpheli Orhan Erdemli hakkında 7 Şubat 2017’de yakalama kararı çıkarıldığı ve şüphelinin 3 Mart 2017’de tutuklandığı bilgisi verilen iddianamede, Erdemli’nin soruşturma sürecinde alınan ve önemli bilgiler içeren ifadelerine yer verildi.

TÜM SIRLARA VAKIF

FETÖ’nün önemli isimlerine sekreterlik ve şoförlük yapan kişilerin örgütün önemli sırlarına vakıf olduğu bilgisini veren Erdemli ifadesinde, “Hidayet Karaca’nın sekreteri olan Şeref Polat gibi FETÖ kuruluşlarının yönetim kurulu başkanlarının özel kalemleri, sekreterlerinin ifadelerine başvurulduğu takdirde, FETÖ’nün çok önemli ölçüde çözüleceği kanaatindeyim. Kaynak Holding’de Naci Tosun’un asistanı, soyadını Kara olarak bildiğim Cemil ve yine soy ismini hatırlamadığım İbrahim isimli sekreterlerin ifadelerinin örgütün çözülmesi konusunda çok faydalı olacağı kanaatindeyim. Yine Ekrem Dumanlı’nın ismini hatırlamadığım şoförü ve özel kalemi, ismini Yusuf Karakaş olarak hatırladığım kişiler bu firarilerin bütün sırlarına vakıf olduğuna inanıyorum” dedi. 

YAZI GÖNDERDİ

İddianamede, Orhan Erdemli’nin, “Yahya Üzdiyen’i Osman Karakuş ile tanıştırdığı ve birlikte büroda yemek yediklerini” belirterek, şöyle devam ettiği dile getirildi: “Bu görüşmede şirkete gideceğimiz bir gün belirlendi o gün de şirkette Aydın Doğan’ın da bulunacağı ve avukatlarla tanışmak isteyeceği söylendi. Avukatlar Nazif Aktaş, Hasan Günaydın ve Osman Karakuş ile birlikte Aydın Doğan’ın ofisine geçtik. Aydın bey tanışma sırasında, ‘Artık benim avukatım oldunuz, benim medyadaki yüzüm çirkin kabul ediliyor, ancak ben kötü bir insan değilim, tanıdıkça beni göreceksiniz’ şeklinde söze girdi. Bu arada Aydın Doğan herhalde bizim Fethullah Gülen’in avukatı olduğumuzu bildiği için, odasında kapının üzerinde Arapça yazılı ‘Maaşallah’ türü bir tabloyu göstererek, ‘Bunu bana Fethullah Gülen hediye göndermiş’ dedi. ‘Biz kimseyi ayırt etmeyiz, örneğin damadım Mehmet Ali Yalçındağ Fethullah Gülen’i ziyaret etmiştir ama bunun yanı sıra benim kız kardeşlerim, sayın Başbakanımızın eşi Emine hanımefendi ile görüşürler, biz böyle insanlarız, bizi yanlış tanımayın’ şeklinde bir konuşma yaptı.” 

MUSTAFA ÖZCAN İLE TANIŞTILAR

“Bu buluşmadan yaklaşık 2- 3 ay sonra Aydın Doğan’dan, Mustafa Özcan ile tanışma teklifi geldi. Yüksel Özmen tarafımıza iletti. Aydın Doğan’ın belirlediği tarihteki görüşmeye Hasan Günaydın, Osman Karakuş, Nazif Aktaş ile Mustafa Özcan katıldı. Mustafa Özcan konuşmaya başladı, ‘Kendisinin 15 yaşından beri Fethullah Gülen’in yanında, Kur’an Kursunda yetiştiğini, daha sonra İstanbul Kartal’da vaiz olarak görev yaptığını, emekli olduktan sonra Fethullah Gülen tarafından Kaynak Holding’in yönetim kurulu başkanı olarak atandığını, şu anda ise Sema Hastanesi’nin yönetim kurulu başkanı olduğunu’ söyledi.”

DOĞAN-FETÖ ANLAŞMASI

Doğan Holding eski icra kurulu başkanı Yahya Üzdiyen’in hakkındaki beyanları sorulan şüpheli Orhan Erdemli’nin, “Üzdiyen’in Ali Yüksel ve Erem Turgut ile bürolarına geldiği, Osman Karakuş’a, ‘Doğan AŞ’nin hukuk bürolarını yeniden yapılandıracağını’ söylediği” yönünde bilgi verdiği aktarılan iddianamede, Erdemli’nin Aydın Doğan ile görüşmelerine yönelik de ifadelerine yer verildi. 

AKIL HOCASI CİNDORUK 

Gülen’in avukatı Orhan Erdemli’nin ifadesinde, “FETÖ’nün 2000 yılında İstanbul imamı olarak bilinen Ahmet Kara’nın, Gülen’in DGM’de yargılandığı dönemlerde kendisini arayıp Hüsamettin Cindoruk’un adresini verdiği ve Cindoruk’un davayla ilgili tavsiyeleri olacağını söylediğini” de belirtti. Bunun üzerine Cindoruk’un ofisine gittiğini anlatan Erdemli, “Oradaki konuşmalardan bu grubun akıl hocasının Hüsamettin Cindoruk olduğunu anladım. Bir süre sonra ofisten çıktım. Ahmet Kara arkamdan gelip, ‘Siz kendinizi ne zannediyorsunuz, siz bu dosyada sadece bir cüppesiniz, hocamızı kendi bilginizle beraat ettireceğinizi mi zannediyorsunuz. Bu işler sizinle değil, bizimle çözülür’ dedi. Dava devam ederken internet ortamında “cemaat üç karpuz satın almış” diye alaycı bir haber çıktı. Haberde kastedilen mahkeme heyetiydi” dedi.