29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Zekeriya Öz koltuğu bırakmıyor

Dubai tatili iddialarından sonra HSYK tarafından Bakırköy Adliyesi’ne tayin edilen Zekeriya Öz, yeni ata­ma yerine gitmedi. Çağlayan’daki odasından çıkmayan Öz, koltuğunda kalmak için HSYK’ya itiraz etti.

Helin Şahin10 Ocak 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Zekeriya Öz koltuğu bırakmıyor

Dubai tatili iddialarından sonra HSYK tarafından hakkında inceleme başlatılan ve Bakırköy Adliyesi’ne tayin edilen Başsavcıvekili Zekeriya Öz, yeni atama yerine gitmedi. Çağlayanda’da İstanbul Adliyesi’ndeki odasından çıkmayan Öz, mevcut koltuğunda kalmak için HSYK’ya itiraz dilekçesi sundu.

8 Ocak’ta HSYK tebligatını alan Öz’ün aynı gün Bakırköy Adliyesi’ne gitmesi gerekiyordu. “İddialarla ilgili belge sunacağım” diyen Öz’ün, bir belge ve bilgi sunmaması da dikkat çekti.

Bakırköy’e gideceğim demişti

“Bu geçici bir görev değişikliği geri geleceğim” diyerek Bakırköy’e gideceğini söyleyen ancak dün Çağlayan’dan çıkmayan Öz, HSYK’nın kendisiyle ilgili kararına da itiraz etti. Öz’ün çevresine “Mevcut görev yerimi bırakmayacağım” dediği öğrenildi. Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Zekeriya Öz’ün koruma sayısı 6’dan 4‘e düşürüldü haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Emniyet: 7 koruması var

Açıklamada, Zekeriya Öz’ün korunmasında görevli personel sayısında azaltma yapılmamıştır. Öz ve yakınlarının 7 koruması bulunmaktadır” denildi.