24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Diyanet 2020 Ramazan imsakiyesi yayınlandı! İşte il il iftar ve sahur vakitleri (Diyanet Ramazan İmsakiyesi)

Diyanet 2020 Ramazan İmsakiyesi yayınlandı! Müslüman alemi için çok önemli olan on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuştuk. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar il il 2020 Diyanet Ramazan İmsakiyesinde iftar ve sahur saatlerini merak ediyor. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere il il imsakiye bilgileri iftar ve sahur vakitleri ile imsak ve ezan saatleri de belli oldu. Sahur ve iftar vakitleri 2020 Ramazan imsakiyesi içerisinde yer alıyor. İşte il il iftar ve sahur vakitleri Diyanet 2020 ramazan İmsakiyesi

24 Nisan 2020 Cuma 13:46 - Güncelleme:
Diyanet 2020 Ramazan imsakiyesi yayınlandı! İşte il il iftar ve sahur vakitleri (Diyanet Ramazan İmsakiyesi)

Diyanet, 2020 Ramazan imsakiyesini yayınladı. Milyonlarca Müslümanın heyecanla beklediği Ramazan ayı için merak edilen iftar ve sahur imsak vakitleri açıklandı. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar, sahur, imsak ve iftar vaktini içeren 2020 Diyanet Ramazan İmsakiyesini araştırmaya başladı. İstanbul, Ankara, İzmir iftar ve sahur vakitlerini içeren il il imsakiye Diyanetin belirlediği 2020 Ramazan takvimi ile belli oldu.  İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 2020 Diyanet Ramazan imsakiyesi

Ramazan ayına kısa bir süre kala Diyanet 2020 il il ramazan imsakiyesi yayınlandı. Tüm illerin iftar ve sahur vakitlerini imsakiyeden takip edebilirsiniz.

İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ 2020

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayı 2020 yılında 24 Nisan'da başladı. Kadir Gecesi ise 19 Mayıs'a denk gelecek. Namaz vakitleri oruçların başlama ve bitiş saatleri il il Ramazan sayfası üzerinden öğrenilebilecek.

2020 RAMAZAN İMSAKİYESİ YAYINLANDI

Ramazan ayına sayılı günler kala il il iftar vakitleri ve sahur saatleri bilgileri de belli oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere birçok kişinin merak ettiği iftar vakti ve sahur saati bilgilerine buradan ulaşabileceksiniz.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı Arefesi: Cumartesi günü, 23 Mayıs 2020

Ramazan Bayramı – 1. Gün: Pazar günü, 24 Mayıs 2020

Ramazan Bayramı – 2. Gün: Pazartesi günü, 25 Mayıs 2020

Ramazan Bayramı – 3. Gün: Salı günü, 26 Mayıs 2020

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ NEDİR?

3 Aylar’ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

DİYANET’TEN ORUÇ AÇIKLAMASI

Din İşleri Yüksek Kurulu, Kovid-19 salgını nedeniyle Ramazan ayı ve oruç ibadetiyle ilgili vatandaşlardan gelen sorular üzerine, kimlerin oruç tutup kimlerin tutamayacağına dair bir açıklama yaptı.

Rahmet ayı Ramazan-ı Şerif'in gölgesinin üzerimize düştüğü şu mübarek günlerde içinden geçtiğimiz Kovid-19 küresel salgını sebebiyle vatandaşlarımız tarafından oruç ve Ramazan'la ilgili Din İşleri Yüksek Kurulu'na pek çok soru yöneltilmesi üzerine aşağıdaki hususların vatandaşlarımızla paylaşılması uygun görülmüştür:

Yüce dinimizin ilkelerine göre her ibadetin ifa edileceği zaman, mekân ve şartlar vahiyle belirlenmiştir. Ramazan ayında sağlıklı olan her müminin oruç tutması Allah Teâla'nın emriyle (el-Bakara, 2/183-185) farz kılınmıştır. Bu ibadetin topyekûn ertelenmesi mümkün değildir.

Alan uzmanlarından alınan bilgilere göre sağlıklı bireylerin oruç tutmaları, hastalığın yayılması bakımından özel bir risk oluşturmamaktadır. Ayrıca oruç tutmanın bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğine dair kanıta dayalı tıbbi bir tespit bulunmazken aksine oruç tutmanın bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkiler meydana getirdiğine ilişkin bilimsel yayınlar mevcuttur.

İslam dini, emir ve yasakların ifasında kişileri güçleri nispetinde sorumlu tutmuş, güçlerini aşan veya sıkıntıya yol açan durumlarda kolaylaştırıcı hükümler koymuştur. Bu genel ilke uyarınca farz olan Ramazan orucunu, belli şartlara bağlı olarak kazaya bırakma konusunda bazı ruhsatlar tanınmıştır.

Kur'an-ı Kerim'de Ramazan orucunu tutmamayı mubah kılan temel mazeretlerden biri olan hastalık halinde, orucun daha sonra kaza edilmesine izin verilmiştir (el-Bakara 2/185). İslam âlimleri, oruç tutulması halinde hasta olunması, hastalığın uzaması veya artması ihtimalini de bu kapsamda değerlendirmişlerdir. Buna göre;

Kovid-19 teşhisi konulmuş olup doktoru tarafından oruç tutması sakıncalı görülenler

Oruç tuttuğu takdirde hastalığı daha ağır geçireceği doktorlarca belirtilenler

Oruç tutamayacak derecede yaşlı olanlar

Oruç tutmaya engel kronik hastalığı bulunanlar

Oruç tutmaları hâlinde hem sağlıklarının bozulmasından hem de sağlık hizmetlerinin aksamasından endişe eden sağlık çalışanları.