26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İyilikhane'de Ramazan, çocukların umudu, iyiliğin vesilesi!

Yetim ve muhtaç çocukların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyet gösteren İyilikhane Yetimlerle Dayanışma Derneği, Ramazan boyunca kumanya dağıtımı ve bayramlık kıyafet hediyeleriyle çocukların umudu oluyor.

5 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İyilikhane'de Ramazan, çocukların umudu, iyiliğin vesilesi!

İyilikhane’nin 3 Haziran’da gerçekleştirdiği ilk bayramlık giydirme etkinliğinde 195 çocuk bayramlıklarına kavuşturdu.

2016 yılı Ramazan ayında İyilikhane Derneği, 700’ü aşkın bayramlığı, 350’nin üzerinde kumanyayı yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırmış, ilkini düzenlediği Çocuk İftarı’nda misafir ettiği 130 çocuğa neşe dolu bir gün yaşatmıştı.

İyilikhane, Ramazan faaliyetlerine bu yıl da giderek artan bir heyecanla devam etmeyi planlıyor. İstanbul'un Fatih ve Üsküdar ilçelerinde tespit edilen 1000 yetim ve muhtaç çocuğa bayramlık kıyafet hediye ederek, onların hayallerini gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. İlkini 3 Haziran'da gerçekleştirdikleri bayramlık giydirme etkinliğinde İyilikhane gönüllüleri ile 195 çocuk kıyafet mağazasında bir araya geldi. Gün boyu süren programda çocukların her biri gönüllülerin yardımıyla özenle kıyafetlerini seçti. Etkinlik sonunda çocuklara şekerlemelerle dolu küçük hediye paketleri ve kumanya dağıtımı da yapıldı.

Ramazan sonuna kadar tekrarlanacak bayramlık giydirme etkinlikleri ile çocukların bayramı umutla karşılaması için çalışan İyilikhane Derneği, 15 Ramazan/10 Haziran Dünya Yetimler Günü’nde 2. Çocuk İftarı programını düzenliyor. İftara katılacak yüzlerce çocuğa şenlik havasında, keyifli bir gün yaşatmak ve zihinlerinde güzel bir Ramazan hatırası bırakmak için hazırlık yapıyor.

İyilikhane, "Bir çocuğa umut ol, bereketlensin Ramazan" sloganıyla, bayramlık bedelini 90 TL ve kumanya bedelini 80 TL olarak belirlediği kampanyasına tüm hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Çocukların tebessümlerine vesile olmak isteyen iyilikseverler, www.iyilikhane.org.tr adresinden online bağış ile, 0212 807 07 09 numaralı dernek telefonunu arayarak veya dernek hesaplarına havale/EFT ile bağışlarını İyilikhane'ye ulaştırabilirler.