14 Eylül 2025 Pazar / 22 RebiülEvvel 1447

Ramazan sofrasının altın besini: Bal

Göz kamaştıran yiyecekler güzel göründüğü kadar çeşitli sindirim sistemi rahatsızlıklarına da yol açabiliyor.

17 Mayıs 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ramazan sofrasının altın besini: Bal

Ramazan’da özellikle tüketimi artan kırmızı et, ekmek, pilav, makarna, hamur işleri, tatlı, börek gibi besinler sindirim zorluğu ve mide şişkinliği gibi problemlere sebep oluyor. Uzmanlar değişen yeme-içme alışkanlıklarına karşı vücudun denge sağlayabilmesi için iftar ve sahur sofralarında mutlaka gerçek balın tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Ramazan ayının rutin beslenme düzenine getirdiği farklılıkların dengelenmesi açısından bal tüketimi önemli. 

ÖNERİLEN VİDEO

Gençlik ve özgüven vizyonuyla yeni eğitim yılı

Kapat
Video yükleniyor...