20 Eylül 2020 Pazar / 2 Safer 1442
Gece modu

Ramazan sofrasının altın besini: Bal

Göz kamaştıran yiyecekler güzel göründüğü kadar çeşitli sindirim sistemi rahatsızlıklarına da yol açabiliyor.

17 Mayıs 2019 Cuma 00:34 - Güncelleme: 17 Mayıs 2019 Cuma 00:34

Ramazan’da özellikle tüketimi artan kırmızı et, ekmek, pilav, makarna, hamur işleri, tatlı, börek gibi besinler sindirim zorluğu ve mide şişkinliği gibi problemlere sebep oluyor. Uzmanlar değişen yeme-içme alışkanlıklarına karşı vücudun denge sağlayabilmesi için iftar ve sahur sofralarında mutlaka gerçek balın tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Ramazan ayının rutin beslenme düzenine getirdiği farklılıkların dengelenmesi açısından bal tüketimi önemli.