27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Hayata bembeyaz dişlerle gülümsemek için Beyond zamanı

Daha beyaz dişler bembeyaz gülüşler artık hayal değil. Diş beyazlatma, karbamid peroksit ve türevleri kullanılarak yapılan bir renk açma işlemidir.

15 Ağustos 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Hayata bembeyaz dişlerle gülümsemek için Beyond zamanı

Kullanılan maddeler oksijen açığa çıkarır ve böylece dişlerin rengi açılır.Sarı, kahverengi veya gri renk alan dişlerden kurtulmak  daha beyaz bembeyaz gülüşler artık hayal değil. Diş beyazlatmada, en hızlı ve etkin yöntem olan "Beyond" ile, doğal rengini kaybetmiş dişler ortalama 18 dakikalık bir uygulama sonucunda, ideal beyazlığına kavuşuyor. Diş hekimi  Fulya Üçem hekim kontrolünde yapılan beyazlatmanın dişlere hiçbir zararı yoktur. Dişe zarar vermediğine dair çok sayıda araştırma mevcuttur.

Dişlerin kaybettiği beyazlığını geri kazanmak için uygulanabilecek yöntemler arasında en hızlı ve en etkili diş beyazlatma sistemi "Beyond"dur. Bu yöntemde beyazlatma ürünü direkt olarak dişler üzerine uygulanır. Diş hekimi dişetlerini ve yumuşak dokuları beyazlatıcı ajanın etkisinden korumak için üzerine koruyucu jel sürer veya plastik ile dişetlerini örter. Bu ürünler özel ışık tipleri veya lazer ile kombine olarak uygulanır. Diş beyazlatma işleminde  kullanılan maddeler oksijen açığa çıkarır ve oksijenin ayrılmasıyla birlikte dişin rengi de açılır. Sonuç ilk uygulama sonucunda elde edilebilir.            
 Beyond diş beyazlatma sistemi dentin kanallarının içine sızarak soğuk ışığının yardımıyla aktive olur ve oksijen moleküllerini kırar, dişlerin derinlerine işleyen lekeler açılır. Beyond diş beyazlatma sistemi dünyada kullanılan en popüler sistemlerden biridir, özel lambası ileri filtre sistemi ile zararlı ultraviole ve infrared ışıkları engeller.Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, piyasada denetimsiz olarak satılan, içeriğinde dişlere zararlı maddeler olabilecek ürünlerin kullanılmamasıdır. Diş Hekimi Fulya Üçem kontrolsüz kullanılan diş beyazlatma ürünleri, diş ve diş etlerinde yapısal bozukluklara neden olabilir. Piyasada satılan diş beyazlatma ürünlerinin birkaç yan etkileri olabilir, diş minesini hasara uğratabilir dişetlerinde iritasyon yaratabilir ve diş hassasiyeti gibi istenmeyen yan etkiler görülebilir.

Ancak Diş Hekimi Fulya Üçem diş beyazlatma işleminin medikal bir tedavi olduğunu ve bu işlem öncesi hastanın muayene edilip tedavi planı içersinde diş beyazlatmanın durumunu değerlendirmek gerektiğini vurgulamaktadır. Diş beyazlatma işlemi kontrollü yapıldıgı taktirde hastanın dişlerine hiçbir zarar vermemekle beraber hastanın sosyal hayatını olumlu derecede etkilemekle beraber özgüveni arttırdığı gözlemlenmiştir. Beyazlatma endikasyonu konduktan sonra uygulanacak süre ve seans sayısı kişinin diş yapısı ve rengine göre değişim göstermekte dolayısıyla kişiye özgü tedavi planı oluşturulmaktadır.  Bireysel olarak satın alınan beyazlatma ürünlerinde hastanın kendine teşhis koyması ve diş yapısını değerlendirmesi mümkün olmadığından bir çok komplikasyon riski bu nedenle diş ve dişetlerinin zarar görme oranı yüksektir.

Diş Hekimi Fulya Üçem hayata bembeyaz dişlerle gülümsemek için öncelikle doktorunuza muayene olunuz yapılan müdahalelerde öncelikle sağlık sonra estetik diyerek doğru planlama ve teşhis ile bembeyaz bir gülüşe sahip olabilmek sadece 18 dakikanızı alabilir.