28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Kırmızı et kanseri tetikliyor

Kanserlerin yüzde 30’unun beslenmeyle ve inakviteyle ilişkili olduğunu belirten göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Salih Emri, “Kanserlerin yüzde 50’si sağlıklı yaşam biçimi sürdürülerek ve doğru beslenmeyle önlenebilir.

6 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kırmızı et kanseri tetikliyor

Kilolu insanda kanser riski daha fazla” dedi. “Kırmızı et veya işlenmiş etin, yapılan çalışmalar sonucunda haftada yarım kilodan fazla yenmemesi gerektiği ortaya çıktı” diyen Prof. Dr. Emri, “Günlük her 100 gram kırmızı et kullanımının kanser riskini yüzde 17 oranında artırdığı söyleniyor. Her gün 50 gram işlenmiş kırmızı et yemek kalın bağırsak kanseri riskini yüzde 18 artırıyor. Özellikle erişkinler kırmızı et tüketimini azaltmalı” dedi.