30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Yazlık kıyafetlerinizi henüz çıkarmayın!

Uzmanlar, güneşe aldanıp yazlık kıyafetler giymeye başlamak için henüz erken dedi.

12 Mayıs 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Yazlık kıyafetlerinizi henüz çıkarmayın!
Çocukların, hava sıcaklığının arttığı şu günlerde  vücut dirençlerinin düşmesine bağlı olarak gribal enfeksiyon kapmasını engellemek  adına giysilerine ve beslenmelerine özel önem verilmesi gerektiği bildirildi.
 
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve  Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı yaptığı  açıklamada, son haftalarda hastanelere gribal enfeksiyona bağlı şikayetlerle  yapılan başvuruların artış gösterdiğini söyledi.
 
Baharda güneşin yüzünü göstermesiyle beraber insanların kıştan  çıkıldığını düşündüğünü ifade eden Kılınç, oysa hastalıklar açısından kış  mevsimin son dönemlerinin yaşandığını vurguladı.
 
Basit önlemlerle ailelerin henüz bağışıklık sistemleri tam gelişmemiş  çocukları gripten ve soğuk algınlığından koruyabileceğine işaret eden uzman,  şöyle konuştu:
 
"Şu an ne yazık ki aileler güneşe aldanıyor. Kıyafetler yazlığa  dönüyor, yiyeceklerde ise C vitamini ihmal ediliyor. Aslında şu sıralar gerekli  önemler alınmazsa hastalığa yakalanma riski daha yüksek çünkü korunmadan hareket  ediyoruz. Bu dönemde gribal enfeksiyona yakalanma riski normalden biraz daha  fazla çünkü baharın etkisiyle vücutta direnç düşer, mikroplar biraz daha etkin  olur. C vitamini tüketmemeye ve güneşe aldanıp yazlık kıyafetler giymeye başlamak  için henüz erken. Ailelerin biraz daha temkinli davranması gerekiyor."
 
Günde 1 portakal yemeye devam
Uzman narenciye ürünlerinin iyi birer C vitamini deposu  olduğunu hatırlatarak gribe karşı çocuk ve yetişkinlerin günde 1 portakal yemeye  devam etmesi gerektiğine dikkati çekti.
 
Sağlıklı beslenmeyle grip gibi birçok hastalığın da önüne  geçilebileceğini aktaran uzman, "Bu süreçte halk arasında aslında şöyle bir  inanç var: 'Baharda daha kolay hasta oluruz.' ama bizim daha kolay hastalanmamıza  neden olan en etkili neden tedbiri elden bırakmamız. Oysa C vitaminine devam  edersek ve ince kıyafetler giysek bile yanımızda havanın serinleyeceğini  düşünerek ince bir hırka bulundurmamız hastalıkları engelleyici olabilir." dedi.
 
Uzman, yazlık kıyafetlere geçmek için 10 güne daha ihtiyaç  duyulduğunu kaydetti.