25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Anti denizaltı savaş uçağının üretimi süresiz askıya alındı

Boeing, Amerika Birleşik Devletleri Donanması için geliştirilmekte olan anti-denizaltı ve anti-yüzey savaş uçağı P-8 Poseidon ile tanker ve stratejik nakliye uçağı KC-46 Pegasus'un süresiz olarak üretiminin askıya aldığını duyurdu.

star.com.tr6 Nisan 2020 Pazartesi 18:00 - Güncelleme:
Anti denizaltı savaş uçağının üretimi süresiz askıya alındı

Boeing, COVID-19 salgını nedeniyle KC-46 tankerleri ve P-8 deniz gözetim uçağını üreten Puget Sound ve Moses Lake sahalarındaki tesisinde süresiz olarak üretimi askıya aldı.

Elektronik harp ve radarlara yerli güç takviyesi

Üretim tesisi 23 Mart'tan beri bazı çalışanların Coronavirus ile enfekte oldunduğunun tespit edilmesinin ardından kapatılmıştı. Ancak dün Boeing tarafından yapılan basın açıklamasında üretimin “bir sonraki duyuruya kadar” askıya alınacağını duyurdu.

Açıklamada, “Boeing, tüm Puget Sound bölgesinde ve Moses Lake sahalarındaki üretim operasyonlarının geçici olarak askıya alınmasını bir sonraki duyuruya kadar genişletiyor." denildi.

Uzun menzilde hassas vuruş: Yerli Kanatlı Güdüm Kiti'nden başarılı atış!

Şirket Pazar günü yaptığı açıklamada, "Bu eylemler COVID-19'un Washington eyaletindeki yayılmasının mevcut değerlendirmesi, şirketin çalışanlarının sağlığı ve güvenliği konusundaki önlemleri gö önünde bulundurularak, tedarik zincirinin güvenilirliği ve hükümet sağlık yetkililerinden gelen ek öneriler ışığında gerçekleştirilmektedir." ifadelerine yer verildi.

star.com.tr

Patlayıcı ve hendeklerin korkulu rüyası! SSB, insansız TOSUN'u tanıttı