20 Mayıs 2024 Pazartesi / 13 Zilkade 1445

Milli Muharip Uçağımız KAAN'ın Türk Hava Kuvvetlerine katılacağı tarih belli oldu

Milli Muharip Uçağımız KAAN'ın Türk Hava Kuvvetlerine katılacağı tarih belli oldu. Denizli'nin 29 Ekim Bulvarı'nda düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçağımız KAAN hakkında heyecanlandıran bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, '2028 yılı sonunda KAAN'ın Hava Kuvvetlerimize katılmasını planlıyoruz' dedi.

MERVE KANTARCI ÇULHA22 Şubat 2024 Perşembe 15:28 - Güncelleme:
Milli Muharip Uçağımız KAAN'ın Türk Hava Kuvvetlerine katılacağı tarih belli oldu

Denizli'nin 29 Ekim Bulvarı'nda düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçağımız KAAN hakkında, "2028 yılı sonunda KAAN'ın Hava Kuvvetlerimize katılmasını planlıyoruz" dedi.

"İHA, SİHA, AKINCI EN SON KAAN'IMIZ ÇIKTI.... SAVUNMA SANAYİNİN HEDEFİ EN ÜST LİG"

Miting alanına şu anda 75 bin kişinin olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı vizyonumuz en önemli ayaklarından biri savunma sanayi ve teknolojide en üst seviyeye çıkartmaktır. Bu alanda sürekli kendimizi geliştiriyor. Son 1 sene içinde hava, kara, deniz platformlarında onlarca projeyi resmen hizmete aldık. Göreve geldiğimizden bugüne yerli üretimin payını %80'ler seviyesine çıkardık. Artık ihtiyacımız olan silahların hemen tamamını kendi imkanlarımızla üretebiliyoruz. Bununla da yetinmiyor, dost ve kardeş ülkelere ihracat yapıyoruz. Geçen sene 5,5 milyar dolar savunma ihracatı gerçekleştirdik. Kendi savaş gemisini yapan 10 ülkeden biriyiz. İHA, SİHA, AKINCI en son KAAN'ımız çıktı. Ama bir de bizim çok önemli bir adımımız var. Bir de Kızılelma'mız var. ANKA-3'ün de hizmete girmesiyle bu alanda çığır açtık, açıyoruz." ifadelerini kullandı.

"KAAN 2028'DE ENVANTERE KATILACAK"

Milli Muharip Uçağımız KAAN hakkında heyecanlandıran açıklamalarda bulunan Erdoğan, "5. Nesil Savaş uçağımız KAAN ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. 15 yıllık çalışmanın başarısı olan KAAN önemli bir testle kritik eşiği aştı. 2028'de hava envanterimize katılmasını bekliyoruz. Ne derseniz deyin, yaptık gökyüzüyle buluşturduk. Kendi akıllarınca projelerimizle dalga geçtiler. Varsın kulak arkası yapsınlar, biz bunları ciddiye almayacağız. Bunlar Türkiye'de güya yıllarca siyaset yaptılar ama yerli ve milli muhalefet nasıl yapılır öğrenemediler. Şimdi Ankara'da bir apartman dairesi tutmuşlar, oradan siyaset yapıyorlar. Bunlar milletle aynı yöne bakmayı öğrenemediler." şeklinde konuşmasını sürdürdü.

  • Milli Muharip Uçağı
  • KAAN
  • Türk Hava Kuvvetleri