28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Türkiye'nin son testi ses getirdi: Sana kaç kez Türklere 'yapamazsın' deme dedim

Roketsan tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin ilk süpersonik füzesi olan TRG-230 havadan karaya füze, 100 kilometrenin üzerindeki mesafeden yapılan test atışında hedefi başarıyla imha etti. Bu gelişme Yunan basınında geniş yankı uyandırdı. Yunan bir analist, 'Sana kaç kez Türklere 'yapamazsın' deme dedim. Bak, yine yaptılar!' ifadelerini kullandı.

Star Gazetesi17 Aralık 2022 Cumartesi 14:05 - Güncelleme:
Türkiye'nin son testi ses getirdi: Sana kaç kez Türklere 'yapamazsın' deme dedim

Baykar'a ait Akıncı TİHA'dan ateşlenen ve Roketsan tarafından üretilen, Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan TRG-230-iHA ile 100 kilometre üzerindeki hedef tam isabetle vuruldu.

Roketsan'ın Twitter hesabından, TRG-230-İHA füzesinin atışına ilişkin paylaşım yapıldı.

TAM İSABETLE VURDU

Bayraktar'ın Akıncı TİHA'sından ilk atışı yapılan ve Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan #TRG230IHA ile 100 kilometre üzerindeki hedefin tam isabetle vurulduğu bildirilen paylaşımda, "Milli mühendislik kabiliyetlerimizle sınırları aşmaya devam ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Edinilen bilgiye göre, Çorlu'da Baykar Tesislerinden havalanan AKINCI TİHA, Sinop açıklarında 25 bin feet irtifadan TRG-230-İHA füzesini ateşlendi. Böylece TİHA'dan bırakıldıktan sonra havada otonom ateşlenme yeteneği ile süpersonik hızda, kritik hedeflere kısa sürede etki etme kabiliyet SİHA'lara kazandırıldı.

MENZİLİ 150 KİLOMETRE

Etkili menzili 20 kilometre ile 150 kilometre arası olan TRG-230-İHA füzesi, hedefe nokta vuruş hassasiyetiyle ulaşıyor. Gerçekleştirilen atış, Türkiye'de havadan karaya atılan ilk balistik süpersonik füze olma özelliğini taşıyor.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN AÇIKLAMA

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, yaptığı paylaşımda, "Bayraktar AKINCI, Roketsan'ın geliştirdiği Türkiye'nin ilk süpersonik füzesi TRG-230İHA'yla 100 km mesafeden hedefi tam isabet vurdu" ifadelerini kullandı.

YUNAN'DA BÜYÜK PANİK: BAK, YİNE YAPTILAR!

Türkiye'nin ilk süpersonik füzesinin testi başarıyla geçmesi Yunan basınında geniş yankı uyandırdı. Bir Yunan analistin, "Sana kaç kez Türklere 'yapamazsın' deme dedim. Bak, yine yaptılar!" ifadeleri dikkat çekti.

Star Gazetesi