29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

James Bond gişede Avatar’ı avlayacak

James Bond serisinin son filmi Spectre, gösterime girdiği ülkelerde ilk gün rekorlarını alt üst etti. Spectre’nin tüm zamanların hasılat rekoru sahibi Avatar’ı geçmesi bekleniyor.

Yelda Şumnulu4 Kasım 2015 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
James Bond gişede Avatar’ı avlayacak

53 yıldır kullandığı otomobil, aksesuarlar, mekanlar ve kadın karakterle sinemaseverlerin merakla beklediği James Bond serisinin yeni filmi Spectre, rekorları alt üst ederek vizyona girdi. 6 Kasım’da Türkiye’de vizyona girecek serinin 24’üncü ve son filmi Spectre yayınlanmaya başladığı ülkelerde tüm zamanların gişe rekorunu kırdı. Spectre, İngiltere gişesindeki ilk haftasında 41 milyon sterlinden fazla hasılat yaparak pazartesi günü vizyona giren filmler arasında yeni bir rekora imza attı.

Bundan önceki film olan Skyfall ise 20 milyon sterlin hasılat yapmıştı. Spectre’nin gişe rekoru kırdığı diğer ülkelerin arasında Hollanda, Finlandiya ve Danimarka var. Daniel Craig’in dördüncü kez rol aldığı ve 303 milyon dolara mal olan Spectre bu hasılatla tüm zamanların en çok gişe yapan filmler sıralamasındaki yerini de az çok belli etti. Son filmin tüm zamanların gişe rekorunun 2.8 milyar dolarla sahibi olan 2009 yapımı Avatar ve 2.2 milyar dolar hasılat yapan 1997 yapımı Titanic’i zorlaması bekleniyor. Hatta Titanic’i geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

SANİYEDE 8.32 $ GETİRİ

Bugüne kadar 6 aktör James Bond karakterini canlandırdı. Çekilen 24 filmin toplam gişe hasılatı 13.9 milyar dolar, film başına ortalama hasılat 579.2 milyon dolar, saniyelik hasılat ise 8.32 dolar. 1962’de çekilen ilk filmde Bond karakterini Sean Connery canlandırdı. Sonrasında 5 film daha çeken Connery, serinin 4.3 milyar dolarla en çok hasılat yapan aktörü. Filmlerin gişe sıralamasında ise zirvede 2012 yapımı ve bir kısmı Türkiye’de çekilen Skyfall geliyor. Skyfall’un gişesi 1.1 milyar dolar oldu.