26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Telsizdeki YPG itirafı

Kandil sahte fotoğrafla ‘YPG değil, TAK yaptı’ oyununa girişti; ABD, HDP ve CHP, YPG’yi kurtarmak için ikircikli açıklamalar yaptı. Ancak PKK’lıların telsiz konuşmaları gerçeği tokat gibi yüzlerine çarptı.

21 Şubat 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Telsizdeki YPG itirafı

Ankara’da düzenlenen 28 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırının, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan YPG tarafından gerçekleştirildiği, PKK’nın ana telsiz konuşmalarıyla da kesinlik kazandı. Saldırıdan 3 saat sonra telsizle konuşan Gabar ve Goşkar kod adlı teröristler, adeta kutlama yaptı. Saldırının gerçekleştiği 17 Şubat tarihinde saat 21.32’de terör örgütü PKK’nın ana telsiz konuşmalarında, kanlı eylem kutlandı. PKK’lı teröristlerin yaptığı telsiz konuşmalarında  “Birileri zor duruma düşecek, kötü olmuş, çok kötü” ifadesinde kastedilen “Birileri”nin kimliği ise merak konusu. Bu konuda akla ilk gelenler ABD, HDP, CHP ve FETÖ oldu. PKK’ya bir türlü terör örgütü diyemeyen HDP ve türevleri ile “YPG’nin ülkesini savunan insanlar” olduğunu iddia eden CHP milletvekilleri ve onları kollayan genel başkanın tavrı merak ediliyor. Rusya ile Esad yönetimi konusunda sürekli karar değiştiren ABD’nin de saldırganın YPG olduğunun kesinleşmesinden kastedilen ‘birileri’ olabileceği değerlendiriliyor.

AKLAMA HAMLESİ

Ankara’daki hain saldırıyı önceki gün PKK’nın TAK isimli (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) taşeronu üstlenmiş, ancak Kandil’in aklama hamlesi çabuk boşa çıkmıştı. İnternetten kopyaladıkları bir fotoğraf üzerine fotomontaj yaparak eylemi Abdülbaki Sönmez adlı militanlarının yaptığını açıklayan TAK, YPG’li Salih M. Neccar’ın gerçekleştirdiği saldırıda hedef şaşırtarak ABD, HDP, CHP ve YPG’yi kurtarmaya çalıştı. Ancak güvenlik birimleri olayı deşifre ederek, PKK’nın YPG’yi aklama hamlesini boşa çıkarttı.

TERÖRİSTLERİN TELSİZDEN GEÇEN KONUŞMALARI

-“GABAR: Sen bugün ki Ankara eylemini duydun mu?

- GOŞKAR: Ben duydum, yapanların ellerine sağlık.

- GABAR: Acaba kim yapmış, bilgi yok mu?

- GOŞKAR: İyi takip et, anlarsın.

- GABAR: Dedim ki, sanki TAK yapmış.

- GOŞKAR: İyi takip et dedim ya! Hayır, böyle bir eylemi HPG yardımı olmadan kimse yapamaz. Eylem YPG’ye karşı yapılan topçu ateşine misillemedir.

- GABAR: YPG mi yapmış?

- GOŞKAR: YPG kendisini hem ispat hem de misilleme için yaptı.

- GABAR: Yapanların ellerine sağlık, biraz yüreğimiz rahatladı.

- GOŞKAR: Ancak istihbaratı ve eylemin ikmalini HPG’den almış. Bunu sakın paylaşma. Unut. TC YPG olduğunu anlarsa iş zorlaşır. Bizim o gençlerden birini kullanacaklar, anlıyorsun demi.

- GABAR: Anladım da TC aptal mı? Çözerler bunu. Bence YPG hata etmiş. Birileri zor duruma düşecek, kötü olmuş, çok kötü.

- GOŞKAR: Halledecekler onu, merak etme! Ama sus ve unut.”

Barzani: Saldırı aynı zamanda bize yöneliktir

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu telefonla arayan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Ankara’daki saldırıyı kınadı. Barzani, Türkiye ile tam dayanışma içerisinde olduklarını ve bu saldırının sadece Türkiye’ye değil aynı zamanda IKYB’ye de yapılmış olduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu da Barzani’ye teşekkür ederek, IKBY ile başta PKK olmak üzere terörizmle mücadeledeki işbirliğini sürdüreceklerini vurguladı.

PKK, KÜRTLERE ZARAR VERİYOR

Öte yandan IKBY Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, TV kanalı K24’te çerpıcı açıklamalarda bulundu. PKK’nın Kerkük-Yumurtalık petrol hattına yönelik saldırısına tepki gösteren Dizayi, “Kürdistan’tan Türkiye’ye 3-4 gündür petrol sevkiyatı yapılamıyor. Boru hatlarındaki tamir tadilat daha uzun da sürebilir. Bu zarar ve ziyanın bedelini Kürdistan bölgesi halkı ödemekte. PKK, Kürdistan bölgesi halkının ekmeğiyle oynuyor” ifadelerini kullandı. ‘Türkiye’nin petrolden büyük kazanç elde ettiği’ne dair iddiaların ise gerçeklikten uzak olduğunu dile getiren Dizayi, şöyle konuştu: “PKK, ‘petrolden Türkiye’nin kazançlı çıktığını’ iddia ediyor. Bunun aslı yok. Türkiye, petrolün müşterisi değil. Sadece geçiş güzergahı Türkiye’dir.”

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan saldırganlara yine ‘tık’ yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki hain saldırı ile ilgili olarak terör örgütlerine en küçük bir eleştiri getirmezken, hükümete ağır eleştirilerde bulundu. Hükümetin yaptığı açıklamaların bazı kurumları ve sivil toplum örgütlerini tatmin etmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, yine hükümeti suçladı. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Afganistan’a dönüştüğünü iddia etti. Milletvekillerini katil Esad’ın yanına gönderen ve uçak krizinden sonra Moskova’ya giderek Türkiye’yi şikayet eden milletvekilini kollayan Kılıçdaroğlu, insanların gözünün içine baka baka Türkiye’nin DAEŞ’i destek verdiğini iddia etti. Türkiye’nin DAEŞ’e karşı verdiği mücadeleleri görmezden gelen Kılıçdaroğlu daha ileri giderek, hükümeti “terör örgütlerine yardım ve yataklık” yapmakla suçladı ve bu konuda cumhuriyet savcılarını göreve çağırmak gerektiğini ileri sürdü.  

TEYİT EDEMİYORUZ

Türkiye’nin terör örgütü ilan ettiği PYD/YPG’yi silah desteğini sürdüren ABD’den Ankara saldırısı ile ilgili de kınamanın ötesinde tatmin edici bir açıklama gelmedi. Başkan Obama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak taziye dileklerini iletirken, Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, terör saldırısının sorumluluğunu üstlenenlerin olduğunu ancak şu aşamada bunu teyit edemeyeceklerini bildirdi. Earnest, günlük basın toplantısında, Ankara’daki terör saldırısına ilişkin soruyu da yanıtladı. Saldırının sorumlularına ilişkin Earnest, “Saldırının sorumluluğunu üstlenenleri gördük. Ancak şu aşamada bunu doğrulayamıyoruz” dedi.

PYD TERÖRİST DEĞİL

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bir taraftan barıştan bahsederken diğer taraftan PKK’nın Suriye uzantısı olan Ankara saldırısının faili PYD’nin terörist olmadığını söyledi. HDP, DBP, DTK’nın öncülüğünde Diyarbakır’da yapılan ‘Avrupalı sol partilerin dayanışması’ konferansında konuşan Demirtaş, sınırdan Türkiye’ye karşı PYD’nin “bir kurşun ve taş atmadığını” ileri sürdü. Konuşmasında hendek ve barikatları savunan Demirtaş, “Türkiye’ye tek taş atmayan PYD’yi terör örgütü ilan ediyorlar, füze-top atıyorlar. İşte terörist anlayış budur” diye konuştu.

KARANFİLLİ ANMA

Bu arada, patlamada hayatını kaybeden 28 kişi, mesai arkadaşları tarafından olay yerine karanfil bırakılarak anıldı. Bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri okunurken çalışma arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.