5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

PYD ve Özgür Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmalar

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan ve bir hafta boyunca süren şiddetli çatışmaların ardından Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolüne geçen Suriye'nin Resulayn ilçesinden yoğun silah sesleri duyulmaya başlandı. Yoğun silah sesleri Ceylanpınar'da korkuya yol açtı. Çatışmaların ÖSO ile PYD arasında çıktığı ve her iki taraftan da ölü ve yaralıların bulunduğu bildirildi.

ŞEYHMUS ÇAKAN / STARGAZETE.COM19 Kasım 2012 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
PYD ve Özgür Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmalar
Resulayn'da kontrolü ele geçiren ÖSO güçleri, PYD ve PKK bayraklarının asıldıkları yerlerden indirilmesini istedi. Buna direnen PYD güçleri, bayraklarını indirmeyeceklerini söylemeleri üzerine silahlı çatışma çıktı. Resulayn kent merkezinde yaşanan şiddetli çatışma üzerine PYD güçlerine PKK’lıların da yardımcı olduğu haberleri alındı. Silahlı çatışmalarda her iki taraftan ölü ve yaralılar olduğu haberleri alındı. Ceylanpınar ilçesinde tedirginliğe yol açan yoğun silah seslerinin ardından çok sayıda Suriyeli de sınır tellerini aşarak Türkiye'ye gelmeye başladı. Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde ÖSO güçleri PYD’lilerin bulunduğu ve bayrakların asılı olduğu yerlere giderek bayrakların indirilmesini ve yerine yeni Suriye bayrağının asılmasını istedikleri belirtildi. Bu talebi kabul etmeyen PYD güçleri ile ÖSO’sunun çatışmaya başladığı ve çatışmaların halen devam ettiği öğrenildi.

Resulayn’daki çatışmalar üzerine Türkiye-Suriye sınırında konuşlu bulunan askeri birliklerde alarma geçti. Suriye’den Türkiye’ye kayıt dışı geçişlere izin vermeyen askerlerin sürekli mobil görev yaptığı görüldü.