4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Galatasaray'da ayrılık zamanı! 4 futbolcu ile yollar ayrılıyor

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeyi amaçlayan Galatasaray'da kadro planlaması için kollar sıvandı. Sarı kırmızılı ekip takımda kalmasını istediği oyuncularla geçen hafta sözleşme uzattı. Galatasaray şimdi ise ayrılacak isimleri belirledi. İşte takımdan ayrılması gündemde olan o 4 isim...

Türkiye25 Nisan 2024 Perşembe 09:40 - Güncelleme:
Galatasaray'da ayrılık zamanı! 4 futbolcu ile yollar ayrılıyor

Galatasaray; Tanguy Ndombele, Carlos Vinicius, Hakim Ziyech ve Serge Aurier ile yollarını ayıracak. Şampiyonlar Ligi için çok daha güçlü kadro kurulacak.

PLANLAMA ŞEKİLLENİYOR

Şampiyonluk yolunda dört puanlık avantaj yakalayan Galatasaray'da, yeni sezon planlaması da şekilleniyor.

5 FUTBOLCUNUN İMZASI

Her ne kadar Dursun Özbek yönetimi, mayıs sonunda yapılacak seçim sebebiyle bağlayıcı kararlar almaktan uzak dursa da kulübün çıkarları doğrultusunda inandığı doğruları da uyguluyor. Ki geçtiğimiz günlerde beş futbolcu ile mukavele yapılması da bu adımlardan biriydi.

YOLA DEVAM EDİLMEYECEK

Cimbom'da kiralık oyuncular Tanguy Ndombele, Carlos Vinicius ile birlikte Hakim Ziyech ve Serge Aurier'in mukaveleleri haziran ayında sona eriyor. Bu oyuncuların hiçbiriyle devam edilmesi düşünülmüyor. Özellikle de 3,1 milyon avro alan ve satın alma opsiyonu 15 milyon avro olan bonservisi Tottenham'daki Ndombele ile.

KALICI OLARAK DÜŞÜNÜLMÜYORLAR

Kiralık oyuncular içiresinde Okan Buruk'un en yüksek verim aldığı Hakim Ziyech de Chelsea'ye geri dönecek. Fulham'dan kiralanan Carlos Vinicius ile Nottingham Forest'tan alınan Serge Aurier de kalıcı bir değer olarak düşünülmüyor. Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde daha da ileriye gitmenin hesabını yapan sarı kırmızılılar mevcut kadrosunu büyük oranda koruyup bunlara nokta atışı niteliğinde takviyeler yapmayı düşünüyor.

TAKIMDA KALMASI ZOR

Muslera, Torreira, Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan ve Barış Alper Yılmaz ile uzun vadeli anlaşma yapılması da takımdaki iç huzuru gösteriyor. Şu anki görüntüye göre her geçen gün üzerine koyarak giden Barış Alper Yılmaz'ın ise takımda tutulması zor görünüyor.

HAKIM ZIYECH

Faslı oyuncu, satın alma opsiyonundaki 15 maçlık süreyi doldurdu ve diğer şart olan diz sakatlığı da yaşamadı. Kalması durumunda 2,8 milyon avro yıllık ücret ve 1,5 milyon avro imza parası olan Ziyech'in de aklında tekrar Ajax'a dönmek veya Suudi Arabistan'dan gelecek cazip teklifleri değerlendirmek var. Chelsea ile 2025'e kadar mukavelesi olsa da İngiliz ekibi kadroda tutma taraftarı değil.

DAVINSON SANCHEZ

Galatasaray'da bir anda tavan yapan ancak son beş maçta sadece 20 dakika görünen Davinson Sanchez için menajeri Avrupa'da kulüp bakıyor... Tottenham'dan 9,5 milyon avro bonservis bedeli karşılığında alınan Kolombiyalı stoperin sezon sonunda takımdan ayrılma ihtimali oldukça yüksek