28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

'Advocaat o ismin biletini kesti'

NTV Spor'un ünlü yorumcusu Rıdvan Dilmen, Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

27 Kasım 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
'Advocaat o ismin biletini kesti'
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin deplasmanda 5-1 kazandığı Çaykur Rizespor maçını değerlendiren NTV Spor'un ünlü yorumcusu Rıdvan Dilmen, Teknik Direktör Dick Advocaat'ın Emmanuel Emenike'nin biletini kestiğini iddia etti.
 
Rıdvan Dilmen'in açıklamaları şöyle:
 
- Advocaat, çok karakterli, objektif, açık sözlü bir adam. Aatif ile ilgili "Çok ani karar verdim" dedi. Şimdi son maçlarda oynatıyor. Muhtemelen Avrupa'da devam edecek olursa Aatif'ı listeye koyacaktır. Bir tarafta kadro dışı kalan ve tartışılan Sneijder, Selçuk, bir taraftar Emenike için, "Parasını almıyor mu? Surat yapsa ne olur?" diyen biri. Çok adaletli biri.
 
- Zemin süper, hakem süper, Fenerbahçe iyi. Volkan hiç düşmedi, golde hatası yok. Şener çok formda. 87. dakika altıpasa kadar topla gitti. Hasan Ali genel performansı çok iyi. İki stopere iş düşmedi. Mehmet çok iyiydi. Alper çok iyiydi. Aatif etkili, Van Persie istekli. Sow 3 gol attı, daha ne yapsın. Antrenör çok iyi. Mükemmel bir yönetim tarzı.
 
- Rakip direnemedi. Rakip bu ligin en zayıf takımlarından bir tanesi. Kesinlikle transfer yapması lazım.
 
- Fenerbahçe, 1-0 geriye düşmesine rağmen serisine devam etti. Galatasaray maçı çok tempolu geçti. Zorya maçı ve bugün de zor maçı ideale yakın kadrosuyla çıkıp kazandı. Lens Fenerbahçe'nin en etkili silahıyken maçlarını kazandı. Beşiktaş maçında minimum 8 oyuncu banko... Görünmeyen kahramanlardan bir tanesi Şener.
 
- Sow zaten oyun içerisinde alan veren bir oyuncu değil ama çok etkiliydi. Oyun içinde de yıprandı. Geldiğinde göbekli bir adamdı. Hocanın da başarısı var. Oynattı, kesti, oynattı, kesti. O kadar dengeli oynadı ki öndeki oyuncularla... Bu hafta oynanan maçlar hem Galatasaray'a hem Fenerbahçe'ye yaradı. Fenerbahçe 4 puana kadar yaklaştı. Son 5 maç 15 puan alıyor Fenerbahçe ve liderin 6 puan gerisinde. Son 5 maçlık periyot, teknik direktörü oyuncuları tanıması, takımın da daha ciddiye alması bu işi etkiledi.
 
- Alper'i 11 oyuncusu olarak görmüyordu. Aynı şekilde Şener için de. Ama sonra bu arkadaş daha iyi dedi. Onu oynattı. Van Persie kulübedeki moralsiz halinden daha moralli bir hale dönüştü. Fikstür sezon başı belli olduğu için Avrupa'da mücadele eden takımların teknik direktörleri bunu federasyonla görüşebilirler. Ben bugün federasyonu aradım, yazılı müracaatı hatırlamıyoruz dediler.
 
- Rakibin zayıflığı Fenerbahçe'yi önde oynatmaya müsaitti. Teknik direktör sonra Atiba'yı Aboubakar'ı falan düşünmeye başladı.
 
- Bence Advocaat, Emenike'nin biletini kesti artık. Van Persie, Sow, Fernandao'nun formuna göre onlardan birini seçecektir. Emenike'yi kupada falan oynatır.
 
- Hoca Alper'i orta saha oynatacağım diyor. Haftaya Fenerbahçe'nin orta sahası belli. Alper, Josef, Mehmet... Önde de Van Persie ve Sow gözüküyor.