29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Ali Ay: Sagna ile görüştük teklifimizi yaptık

Bursaspor Başkanı Ali Ay, dünyaca ünlü sağ bek Sagna hakkında taraftarları heyecanlandıracak açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ali Ay: Sagna ile görüştük teklifimizi yaptık

Başkan Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezonda daha iyi bir  Bursaspor oluşturmak için yönetim kurulu olarak yoğun bir çalışma içinde  bulunduklarını söyledi.

Göreve getirdikleri dünyaca ünlü Fransız teknik adam Paul Le Guen'in  genç oyunculara önem vermesinin kendisini ve yönetim kurulu üyelerini memnun  ettiğini belirten Ay, ''Hocamız Vakıfköy'e gitti. Orayı gördü, oradaki  hocalarımızla görüştü. Hatta orada 'Hazırda oyuncu var mı?' diye hocalara sordu.  Altyapıya büyük önem veriyor.'' ifadelerini kullandı.

''Kanat, 6 ve 8 numara arayışımız var''

Transfer çalışmaları kapsamında Le Guen'in önce savunma hattının  bitirilmesini talep ettiğini aktaran Ay, şöyle konuştu:

"Titi, Ekong ve Barış Yardımcı'yı kadromuza kattık. Hocamız bir sağ  bek daha istiyor. Onunla beraber savunma hattımız bitmiş oluyor. Scout ekibimizin  takip ettiği çok oyuncu var. Onları hocamız tekrar izliyor. Hocamız yoğurdu  üfleyerek yiyor, çünkü başarı istiyor. Kanat, 6 ve 8 numara arayışımız var.  Onlarla ilgili çalışma yapıyoruz. Hocamızla konuştuk. Scout ekibimizde iki kişiyi  hafta sonu yurt dışına gönderiyoruz. Orada inceleme yapacaklar.''

Başkan Ay, listelerinde olan ve prensip anlaşmasına vardıkları Fransız  oyuncu Djiku'yu kulübünün bonservis ücretini peşin istediği için alamadıklarını,  bunun üzüntüsünü yaşadıklarını anlattı.

Sagna için girişimler

Son olarak Manchester City formasını giyen Fransız sağ bek Bacary  Sagna ile ilgilendiklerini dile getiren Ay, şöyle devam etti:

''Bacary Sagna ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. İki arkadaşımız  futbolcu ile görüşmek için yurt dışına gitti. Futbolcu ile görüşüldü, teklifimiz  yapıldı. Futbolcuya bizden daha yüksek fiyat verildiği söylendi. Kendisini  hocamız da çok iyi tanıyor. 65 kez milli olmuş bir futbolcu. Dünya Kupası'na  gitmek için de inşallah hocamızı tercih eder diye düşünüyorum. Bizim verdiğimiz  fiyat diğerlerine göre çok düşük olmasına rağmen inşallah olur. Olmazsa da başka  futbolculara yöneliriz.''