2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Gözaltına alındı, kulüpten kovuluyor! Antalyasporlu futbolcudan işgalci İsrail için skandal gol sevinci

Antalyaspor-Trabzonspor maçında Jehezkel, attığı golün ardından bandajındaki işgalci İsrail'i destekleyen yazıları gösterdi. Olayın ardından Antalyaspor, yaptığı sevinç ile tepki çeken Sagiv Jehezkel'in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verildiğini ve sözleşmesinin feshedileceğini duyurdu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve TFF, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı ve oyuncu gözaltına alındı.

IŞIL SEREN ŞENER14 Ocak 2024 Pazar 18:59 - Güncelleme:
Gözaltına alındı, kulüpten kovuluyor! Antalyasporlu futbolcudan işgalci İsrail için skandal gol sevinci

Antalyaspor, Trabzonspor maçında attığı gol sonrası yaptığı sevinç ile tepki çeken Sagiv Jehezkel'in önce kadro dışı bırakıldığını açıkladı, ardından kulüp başkanı Sinan Boztepe sözleşmesinin feshedileceğini duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68'inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel'in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir.

Yönetim Kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir." ifadeleri kullanıldı.

"SÖZLEŞMESİNİ FESHEDECEĞİZ"

Yaşanan olayların ardından telefonla ulaşılan Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Demirören Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayrıcağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir" diye konuştu.

ANTALYASPOR PAYLAŞIMI SİLDİ

Söz konusu bu fotoğrafı sosyal medyadan paylaşan Antalyaspor gelen tepkiler sonrası paylaşımı kaldırdı.

Jehezkel daha önce de Filistin saygı duruşunu reddettiği için kadroya alınmamıştı.

GÖZALTINA ALINDI

Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı gol sonrası yaptığı hareketten dolayı kadro dışı bırakılan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel gözaltına alındı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Balkanı Yılmaz Tunç, Antalyasporlu Sagiv Jehezkel için soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bakan Tunç yaptığı açıklamada "İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan adli soruşturma başlatıldı." ifadelerini kullandı.

TFF'DEN AÇIKLAMA!

Türkiye Futbol Fedreasyonu'ndan Sagiv Jehezkel için yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Trendyol Süper Lig'de bugün oynanan Bitexen Antalyaspor - Trabzonspor maçında futbolcu Segiv Jehezkel'in hiç bir şekilde kabul edilemez davranışını kınıyoruz. Bitexen Antalyaspor'un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz. Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır.

İnsanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın."

HAREKET NE ANLAMA GELİYOR?

Jehezkel, bugün attığı golün ardından bileğindeki "100 days... 7.10." yazısını göstermişti.

Mesaj, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yaptığı saldırı ve üzerinden geçen 100 günü ifade ediyor.