29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Başakşehir'de Cengiz Ünder yok 4 futbolcu kart sınırında

Yarın Trabzon deplasmanında son derece kritik bir maça çıkacak olan Başakşehir'de genç yıldız Cengiz Ünder sahadaki yerini alamayacak.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Başakşehir'de Cengiz Ünder yok 4 futbolcu kart sınırında

Ligin son 3 haftasında galip gelemeyerek 7 puan kaybeden  bordo-mavililer, Medipol Başakşehir karşısında kazanarak hem moral bulmak hem de  Avrupa kupalarına katılma iddiasını sürdürmek istiyor.

Medical Park Arena'da saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem  Fırat Aydınus yönetecek.

5 oyuncu ceza sınırında

Trabzonspor'da Medipol Başakşehir maçı öncesi 5 futbolcu sarı kart  ceza sınırında yer alıyor.

Bordo mavili takımda üçer sarı kartı bulunan Mustafa Akbaş, Aytaç  Kara, Ogenyi Onazi, Matus Bero ve Hugo Rodallega, yarın oynanacak karşılaşmada  kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve ligin 33. haftasındaki  Fenerbahçe deplasmanında forma giyemeyecek.

Muhtemel 11

Trabzonspor'da karşılaşma öncesi kart cezalısı oyuncu bulunmazken,  sakatlığı nükseden Jan Durica'nın ise durumu maç saatinde belli olacak.

Bordo-mavililerin Medipol Başakşehir karşısına Onur Recep Kıvrak,  Pereira, Uğur Demirok, Medjani, Mas, Okay Yokuşlu, Onazi, Olcay Şahan, Yusuf  Yazıcı, Castillo ve Rodallega 11'i ile çıkması bekleniyor.

Başakşehir şampiyonluk iddiasını sürdürmek istiyor

Süper Lig'de lider Beşiktaş'ın 2 puan gerisinde ikinci sırada haftaya  giren turuncu-lacivertli ekip, Trabzon deplasmanında kazanarak şampiyonluk  iddiasını sürdürmek istiyor. Trabzonspor ise Medipol Başakşehir'i mağlup ederek,  UEFA Avrupa Ligi'ne katılma yolunda önemli bir engeli aşmanın peşinde.

Medical Park Arena'da saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Fırat  Aydınus yönetecek.

Cengiz Ünder cezalı

Medipol Başakşehir'de bu maç öncesinde önemli bir eksik bulunuyor.

Turuncu-lacivertli takımda bu sezon ortaya koyduğu performansla  adından söz ettiren 19 yaşındaki Cengiz Ünder, sarı kart cezalısı olduğu için  zorlu Trabzon deplasmanda takımındaki yerini alamayacak.

İstanbul ekibinde, kart cezası sona eren Uğur Uçar ise teknik direktör  Abdullah Avcı'nın görev vermesi halinde forma giyebilecek.

4 futbolcu ceza sınırında

Medipol Başakşehir'de Edin Visca, Alparslan Erdem, Bekir İrtegün ve  Samuel Holmen, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Üçer sarı kartı bulunan bu 4 futbolcu, yarınki maçta kart görmeleri  halinde cezalı duruma düşecek ve 33. haftadaki Adanaspor maçında oynayamayacak.

Spor Toto Süper  Lig'in 32. haftasında Trabzonspor ile Medipol Başakşehir yarın karşı karşıya  gelecek - Turuncu-lacivertli ekipte sarı kart cezalısı Cengiz Ünder, maçta forma  giyemeyecek

18. randevu

2007-2008 sezonunda, o dönemdeki adıyla İstanbul Büyükşehir  Belediyespor ile başlayan rekabette bugüne dek oynanan 17 maçın 9'unda  Trabzonspor, 4'ünde Medipol Başakşehir galip geldi, 4 müsabakada da taraflar  sahadan beraberlikle ayrıldı.

Karadeniz ekibi, söz konusu maçlarda 32 gol atarken, kalesinde 17 gol  gördü.

Sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Medipol  Başakşehir 1-0 kazandı.

Trabzon'daki maçlar

Trabzonspor, rakibiyle sahasında oynadığı 8 lig maçında 4 galibiyet, 3  beraberlik alırken, 1 kez mağlup oldu.

Bordo-mavililer, sahasındaki son 3 maçta ise rakibi karşısında 2  galibiyet, 1 beraberlik alarak, yenilmedi.

Bu arada, iki takım arasındaki en farklı skorlu galibiyeti  Trabzonspor, 2009-2010 sezonunda deplasmanda 6-1'lik sonuçla elde etti.